Hlavní obsah

Čekání na nástupce. Nejlepší hodinky od Applu zlevnily o tisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple odhalila model Watch Ultra loni v září jako svoje nejlepší chytré hodinky. Očekává se tak, že už během několika nadcházejících týdnů se dočkáme nástupce. Toho jsou si vědomi i samotní prodejci, kteří nelení a snaží se zbavit skladových zásob. Ceny tak spadly na historické minimum. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Představení chytrých hodinek Apple Watch UltraVideo: Apple

 
Článek

Pokud si budete chtít pořídit Watch Ultra přímo v oficiálním e-shopu společnosti Apple, stále za ně zaplatíte plnou cenu jako při premiéře. Ta činí 24 990 Kč.

Na českém trhu je mezi jednotlivými obchodníky ale situace úplně jiná, podle Zboží.cz se dají nyní hodinky sehnat už za 17 990 Kč. Platí to přitom o variantě se žlutým/béžovým trailovým řemínkem. Například bílé a titanové provedení totiž vyjde o tisícovku dráž.

Prodeje nositelné elektroniky propadly. Poprvé v historii

Hardware

Co umí Watch Ultra?

Apple Watch Ultra přináší zcela nový design. Hodinky by díky titanovému tělu měly být velmi odolné, displej je chráněn safírovým sklíčkem a nabízí největší pracovní plochu, jakou jsme doposud u hodinek od Applu viděli, ciferník má velikost 49 x 44 mm.

Model Ultra je plně vodotěsný a splňuje armádní certifikaci odolnosti MIL-STD-810H. Chlubí se zabudovanou GPS anténou či hloubkoměrem. V nouzových situacích přijde vhod i zabudovaná siréna.

Hodinky vydrží na jedno nabití 36 hodin, což je dvakrát více než v případě Watch Series 8. V úsporném režimu dokonce výdrž naroste až na 60 hodin.

Prémiový model myslí také na sportovce, dovede například analyzovat techniku běhu, a to včetně oscilace nohou. Nasbíraná data následně zanalyzuje a vyhodnotí, jak by mohl uživatel dosáhnout lepších výsledků.

Co bude umět nástupce, můžeme zatím jen odhadovat. Apple totiž jeho příchod oficiálně ani nepotvrdil.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Ultra

Záplava novinek od Applu. Ukázaly se čtyři iPhony 14 a troje chytré hodinky

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám