Hlavní obsah

Apple oblékl iPhony 14 do nové barvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple v úterý večer ukázala novou barevnou variantu iPhonů 14 a 14 Plus. Žluté provedení budou mít obchodníci skladem již příští týden, předobjednávky odstartují ještě tento týden. Americký počítačový gigant o tom informoval na svých webových stránkách.

Představení chytrých telefonů Apple iPhone 14 a 14 PlusVideo: archív výrobce

 
Článek

Dva levnější iPhony tak budou k mání dohromady již v šesti různých barvách. Vedle žluté totiž v nabídce zůstává i nadále temně inkoustová, hvězdně bílá, červená (Product Red), modrá a fialová barva.

Ceny zůstávají u všech provedení stejné, podobně jako nabídka kapacit. Vybírat je tak možné z variant s úložištěm 128 GB, 256 GB a 512 GB, platí to přitom pro iPhone 14 i 14 Plus.

Základní čtrnáctka vyjde v oficiálním e-shopu Applu na 26 490 Kč, verze 14 Plus se pak nabízí od 29 990 Kč. V případě vrcholného provedení se však ceny mohou vyšplhat až na 39 990 Kč.

Nejde jen o změnu USB nabíječky. Majitelé nových iPhonů si za příslušenství připlatí

Mobil

Jak je patrné z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, díky nejrůznějším akcím je ale při koupi v tuzemských obchodech možné ušetřit klidně i několik tisíc korun.

Předobjednávky žlutých iPhonů odstartují v pátek 10. března, oficiální prodej pak začne chvíli po víkendu – v úterý 14. března.

V případě pokročilejších iPhonů 14 Pro a 14 Pro Max se barevná nabídka nijak nemění. Ceny u prvního zmiňovaného modelu startují na 33 490 Kč, verze 14 Pro Max pak vyjde případné zájemce minimálně na 36 990 Kč. Za provedení s největší 1TB kapacitou si ale Apple naúčtuje už 53 490 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 14 a 14 Plus

Co čtrnáctky umí?

Nové iPhony 14 a 14 Plus staví na podobných součástkách jako loňské třináctky, totožný je také design. Vylepšení se týká pouze fotoaparátu a baterie.

Většinu novinek si Apple vloni schoval pro řadu Pro. Díky čipu Apple A16 Bionic citelně narostl výkon, poprvé se u iPhonů setkáváme také se 48megapixelovým senzorem, který doplňují další dva fotoaparáty – 12megapixelová ultraširokoúhlá kamera a teleobjektiv s trojnásobným zoomem.

Vyšší rozlišení využívají iPhony 14 Pro a 14 Pro Max k dosažení kvalitnějších momentek. Sdružují totiž čtyři pixely do jednoho, díky čemuž dosáhnou lepšího dynamického kontrastu a celkově prokreslenějších momentek. Fotky jsou podle zástupců Applu za horších podmínek dvakrát lepší než u předchůdce.

Co umí chytré telefony iPhone 14 Pro a 14 Pro MaxVideo: Apple

Nerozbalený první iPhone se prodal v aukci za 1,4 milionu korun

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám