Hlavní obsah

Letem světem internetem (28. díl) - Láskou zklamaní

Novinky, Ladislav Bittner (bittnerovi@centrum.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web pro zklamané láskou, komunitní server příznivců japonských komiksů a internetová databáze sportovců.

Foto: OKD, a.s.

Ředitel závodu Vladislav Szmek (uprostřed) se soškou Permona

Článek

Klub Zlomených srdcí

Blíží se Valentýn, svátek zamilovaných. Jenže co mají slavit ti, ke kterým se láska otočila zády? Pokud je to i váš případ, možná najdete útěchu v Klubu zlomených srdcí, ve kterém se o své zkušenosti s rozchodem podělilo již několik desítek návštěvníků.

"Při rozchodu má člověk pocit, že je najednou opuštěný a na všechno sám. Dostavují se deprese, člověk začne panikařit, neví co dělat, jak problém řešit. Důležité je se svěřit, s někým problém probrat, najít správné řešení, vypovídat se z toho a nedusit to v sobě. Jedním z těch důvodů, proč udělat stránky Klubu Zlomených srdcí, byl ten, že jsem chtěl lidem pomoci. Sám jsem si zkusil, jaké to je, když člověk neví na koho se s problémem obrátit, komu se svěřit a vypovídat se," říká o důvodech vzniku webu jeho autor Lukáš Simon.

Slavíte Valentýna? Hlasujte v anketě pod článkem.

Většinou své příběhy píší mladí lidé, kteří mají čerstvou zkušenost a trápení s láskou. Věková skupina pisatelů příběhů je od 14 - 25 let a ze sedmdesáti procent se svěřují dívky. Do budoucna je v plánu hlasování o závažnosti příběhu a také možnost přidat svůj názor na příběh či připojit radu. Další chystanou novinkou je zrcadlový obraz Klubu Zlomených srdcí. Nová stránka by tak měla být věnována příběhům o lásce, která klape, aby návštěvník získal trochu optimismu a sebevědomí, že ne každý vztah je špatný.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (6/10)

Manga.cz

Víte co najdete na webu Manga.cz? Pokud tipujete webový obchod s jižním ovocem, hádáte špatně. Manga je totiž japonské slovo pro komiks a v přeneseném významu se takto označuje i specifický styl kresby. Dnes největší tuzemský web zabývající se japonskou (pop)kulturou byl ve svých počátcích založen pouze na článcích a informacích z tohoto oboru.

Prim zde hrály recenze anime filmů (filmy a seriály kreslené stylem manga), zajímavosti z Japonska a jeho kultury apod. Dnes se web Manga.cz stal místem, kde se setkává komunita příznivců manga, kteří si jeho prostřednictvím mohou povídat, posílat si zprávy nebo si vyměňovat obrázky a zkušenosti. 

"Před námi bylo pár webů, kde se různí jednotlivci zpovídali ze své mánie na japonské komiksy. Ale jestli se nemýlím, tak náš web byl první 'velký', zaměřený cíleně na propagaci mangy a japonské kultury vůbec, za kterým stála skupina nadšenců, kteří se snažili to nebrat jako privátní stránku, ale jako skutečný informační web. Nemám-li špatné informace, tak jsme zřejmě jediný komunitní web v českém jazyce zaměřený na Japonsko a jeho kulturu," popisuje web Manga.cz jeho správce Jan Liška.

.: HODNOCENÍ: grafika (8/10), obsah (9/10)

Sportovci.cz

Katalog českých sportovců je v provozu zhruba rok a za tu dobu se v něm soustředily údaje o více než čtyřech tisícovkách osobností sportovní scény. Nedílnou součástí webu je i kalendář nabízející informace o sportovních akcích ze všech odvětví sportu.

Struktura návštěvníků webu je poměrně široká. Patří mezi ně aktivní sportovci, kteří vyhledávají především informace o závodech, turnajích a dalších sportovních akcích, a dále sportovní i nesportovní veřejnost, pídící se po zajímavostech a informacích o sportovcích vrcholových.

"Z vrcholových sportovců s námi spolupracuje například triatlonista Petr Vabroušek, který nám zasílá exkluzivní zpravodajství ze zahraničních závodů i informace o sportovcích z jeho oboru," doplňuje provozovatel serveru Marek Macháček.

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (7/10)

Máte tip na zajímavý web? Napište mi o něm.

Anketa

Slavíte Valentýna?
ano
30,3 %
ne
45,3 %
nevím o co jde
24,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 380 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám