Hlavní obsah

Letem světem internetem (22. díl) - To byl ale trapas!

Novinky, Ladislav Bittner (bittnerovi@centrum.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web pro příznivce žánru fantasy a sci-fi, méně známý filmový magazín a web plný trapasů ze života.

Foto: Petr Novák

Zájem o výstavu byl obrovský.

Článek

Fantasy Planet

Zajímá vás žánr fantasy nebo sci-fi? Ano? Pak již je tedy jedno, zda tyto žánry preferujete v literatuře, komiksech, filmech nebo hrách. Internetový magazín Fantasy Planet vaše potřeby zcela jistě uspokojí v každém případě.

Magazín byl založen v roce 2000 a již během prvního roku se vyprofiloval z portálu fantasy stránek v tradiční internetový deník. V roce 2001 navíc přibyl speciál o filmu Pán prstenů, o který mají návštěvníci největší zájem, i když jde trochu o jiné téma, než na které jsou zvyklí skalní fanoušci magazínu. Ti totiž upřednostňují kvalitní články a bonusy jako galerie malířů, soutěže o ceny, kalendář akcí a mnoho dalších věcí berou jen jako zpestření obsahu.

Článkům v magazínu Fantasy Planet tak dominují aktuální recenze knih a filmů (často uveřejněných dlouho před premiérou filmu), díky čemuž má pravidelný návštěvník webu široký přehled o tom, co u nás vychází nebo se promítá v kinech  Součástí webu je přehledná a podrobná databáze všech fantasy, scifi a hororových knih vyšlých od roku 2000.

"Nadále chystáme malé soutěže, ale i zajímavosti jako tištěný sborník nových povídek, možnost prohlížet naše stránky na mobilních telefonech pomoci novinky GSM Readeru (doposud jsme podporovali kromě webu pouze Palm a WAP). Též proběhne mnoho kosmetických vylepšení, které povedou k ještě větší komplexnosti stránek. Zásadnější projekty jsou zatím ve stadiu nápadů," hovoří o budoucnosti magazínu Fantasy Planet jeho šéfredaktor Ondřej Jireš.

Jaký filmový žánr preferujete? Hlasujte v anketě pod článkem.

.: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (9/10)

BlueMovie

Velké internetové magazíny o filmu podporované známými internetovými portály zná snad každý, ale vědět byste měli i o třetím vzadu, filmovém magazínu BlueMovie. "Na českém internetu neexistovalo v té době hodně filmových magazínů, některé s nadprůměrnou kvalitou, některé pochmurné. Těch s tou dobrou kvalitou však nebylo dostatek, respektive pouze jeden, proto jsem chtěl povzbudit filmovou situaci na internetu právě založením časopisu Bluemovie," říká sebevědomě o důvodem vzniku magazínu jeho zakladatel Jan Sehnal.

Již dva roky tak webzin přináší filmové recenze od nejznámějších a nejaktuálnějších filmů, až po ty drobné snímky. Mimochodem, několika filmovými recenzemi přispěla i moderátorka Televizních novin stanice Nova Pavla Charvátová. 

TIP!

Čím se magazín BlueMovie zásadně odlišuje od ostatních, je bohatě zásobená galerie wallpaperů (pozadí na plochu) s filmovou tématikou a databáze zhruba šesti stovek filmových titulků.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (6/10)

To byl ale... TRAPAS!

Snad každý si někdy prožil svůj "trapas trapasů". Trapasy jsou zajímavé tím, že ten, kdo trapas sám prožije nebo se ho jakýmkoli způsobem účastní, tak o tom nechce příliš mluvit. A naopak pro diváka trapasů je to především zábava a mluví o nich ještě dlouho po jejich odehrání.

Zmíněný web se trapasům věnuje zcela a nic jiného tak na něm nenajdete. Přesto se však jeho procházením budete dlouho bavit, případně se sami můžete s ostatními podělit o vlastní trapasy. Pozorný čtenář si navíc všimne, že trapasy jsou hodnoceny.

"Doručené trapasy hodnotím já podle toho, jak se mi to zdá trapné a zároveň i zábavné očima čtenáře. Ne vždy se asi trefím přesným ohodnocením, a proto také do budoucna plánuji zařídit hlasování návštěvníkům stránek," slibuje autor webu Lukáš Simon.

Chcete vidět příklad trapasu, kterých jsou na zmíněném webu stovky? Tady je: Byly jsme s kamarádkou ve městě a protože foukal dost silný vítr, začaly mi slzet oči a líčení se pěkně rozmazávalo. Kamarádka se mi strašně dlouho smála, i když ví, že slzím už při mírném vánku. Už jsem to však nevydržela a hodně nahlas zakřičela: "Nemůžu za to, že mám problém s větry!" Ti dva hezcí kluci, co nás pořád pronásledovali po městě z toho měli pěkný záchvat smíchu...

.: HODNOCENÍ: grafika (2/10), obsah (7/10)

Máte tip na zajímavý web? Napište mi o něm.

Anketa

Jaký filmový žánr preferujete?
fantasy
13,9 %
sci-fi
16,3 %
horory
10,9 %
komediální
14,8 %
akční
11 %
romantický
10,7 %
jiný
11,6 %
je mi to jedno
10,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 663 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám