Hlavní obsah

Kurz bitcoinu povyskočil o desetitisíce. Posílilo také ethereum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prudký nárůst kurzu zaznamenal během uplynulého víkendu bitcoin, hodnota nejznámější kryptoměny na světě vzrostla o desítky tisíc korun. Podobně jsou na tom i další kryptoměny, růst zaznamenalo například ethereum. Vyplývá to z informací specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Ještě v polovině minulého týdne se bitcoin obchodoval za 615 625 Kč. Během víkendu ale kurz raketově vystřelil, v pondělí ráno tak už měla jedna virtuální mince hodnotu 656 336 Kč.

V pondělí odpoledne byl sice kurz mírně nižší, částka 650 150 Kč ale stále patří k těm nejvyšším z celého uplynulého týdne, jak upozornil server CoinMarketCap.

Sluší se připomenout, že letošní rok odstartoval bitcoin na 380 890 Kč. Zatím absolutní rekord si připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Bitcoin zažil nejslabší měsíc za posledních pět let

Internet a PC

Kurz by mohl ještě růst

„Bitcoin o víkendu a v pondělí zaznamenal výrazný nárůst poté, co bylo potvrzeno, že regulační orgány v USA nebudou podávat odvolání proti žádosti společnosti Grayscale o vytvoření bitcoinového ETF,“ vysvětlil nárůst kurzu Simon Peters, eToro analytik krypto trhů. Zkratka ETF označuje fond obchodovaný na burze.

Podle něj je navíc velká šance, že kurz ještě poroste směrem vzhůru. „Zprávy v USA ohledně žádosti o ETF společnosti Grayscale mají pro bitcoinový trh potenciálně velmi významné důsledky. Příběh o schválení ETF se spotovou cenou je pro trh s bitcoiny již několik měsíců dominujícím příběhem,“ podotkl Peters.

„Zatímco překážky bránící schválení opadávají, naděje investorů stále rostou, protože doufají, že bychom se těchto produktů mohli na trhu dočkat co nejdříve,“ uzavřel analytik.

Ethereum rostlo také

Společně s bitcoinem rostly i další kryptoměny. Například ethereum se nabízelo ještě ve čtvrtek za 35 689 Kč, v pondělí ráno už ale hodnota činila 37 282 Kč. V pondělí odpoledne kurz druhé nejznámější kryptoměny mírně klesl na 37 117 Kč.

Na začátku letošního roku kurz etherea činil 27 010 Kč. Na vrcholu byla druhá nejznámější kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Češi v září nakoupili kryptoměny za 250 milionů

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám