Hlavní obsah

Kryptoúvěrová firma Nexo ukončí své aktivity v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská kryptoúvěrová společnost Nexo v příštích měsících postupně ukončí své aktivity ve Spojených státech kvůli neshodám s tamními regulátory. Kryptoúvěrové společnosti fungují jako banky pro kryptoměnový svět. Nabízejí zákazníkům možnost uložit si kryptoměny do produktů s úrokovým výnosem, napsala agentura Reuters.

Foto: repro nexo.io

Webové stránky kryptoúvěrové firmy Nexo

Článek

„Naše rozhodnutí přichází po více než 18 měsících dialogu s americkými regulátory, který se dostal do slepé uličky,“ uvedla společnost Nexo.

Kryptoúvěrové společnosti zažívaly prudký růst v době pandemie covidu-19, kdy přitahovaly vkladatele vysokými úrokovými sazbami. V letošním roce se však dostaly pod tlak kvůli propadu cen kryptoměn.

Ten řadu z nich přiměl ke zmrazení výběrů, což způsobilo klientům značné ztráty. Přední americké kryptoúvěrové společnosti Celsius, Voyager Digital a BlockFi letos vyhlásily bankrot, upozornila agentura Reuters.

Kryptoměnová burza Bitfront během pár měsíců skončí

Internet a PC

Bitcoiny a další virtuální měny

Virtuálních měn existuje mnoho. Jednou z nejstarších a aktuálně nejpopulárnějších jsou tzv. bitcoiny. Ty vznikly už v roce 2009, větší popularitě se ale těší v posledních letech. Tato měna byla vytvořena tak, aby se nedala ovlivňovat žádnou vládou ani centrální bankou.

Kybernetické mince „razí“ síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové mince stabilním, ale stále klesajícím tempem. Počet mincí v oběhu má dosáhnout nakonec 21 milionů, stát se tak má kolem roku 2140.

Z propadu digitálních aktiv a problémů kryptoburz profitují konkurzní právníci

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám