Hlavní obsah

Kryptoměnová burza Bitfront během pár měsíců skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palo Alto

Americká kryptoměnová burza Bitfront, za kterou stojí japonská společnost Line, se rozhodla během několika měsíců ukončit své aktivity. Burza to uvedla na svých internetových stránkách.

Foto: repro bitfront.me

Webové stránky kryptoměnové burzy Bitfront

Článek

„Navzdory snaze překonat problémy v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví jsme bohužel dospěli k závěru, že musíme ukončit činnost,“ píše se ve zprávě. Burza hodlá své služby ukončovat postupně, už teď zastavila registraci nových uživatelů a možnost plateb prostřednictvím kreditních karet.

Burza rovněž uvedla, že její rozhodnutí ukončit aktivity „nesouvisí se současnými problémy spojenými s jistými (kryptoměnovými) burzami, které byly obviněny z pochybení“.

Přední světová kryptoměnová burza FTX, jež tento měsíc vyhlásila bankrot, je nyní terčem vyšetřování. V pondělí vyhlásila bankrot kryptoměnová platforma BlockFi, která se dostala do problémů v důsledku pádu burzy FTX, upozornila agentura Reuters.

Žili si jako boháči. Lidé ze zkrachovalé burzy FTX nakoupili nemovitosti za miliardy

Internet a PC

Bitcoin pozvolna roste

Navzdory negativním zprávám na trhu hodnota bitcoinu mírně vzrostla. Ještě v pondělí byla hodnota jedné virtuální mince podle specializovaného serveru Coinmarketcap 376 440 Kč, v úterý to bylo již 385 730 Kč a ve středu ráno pak 400 410 Kč.

I tak lze aktuální kurzy považovat za nejhorší výsledek od konce roku 2020. Ještě před pádem FTX se totiž nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za 522 150 Kč. Přesně před rokem byl kurz dokonce 1 281 650 Kč.

Lukačovič: Bitcoin nese rysy pyramidové hry

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám