Hlavní obsah

Sony investuje 250 milionů dolarů do tvůrců Fortnitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská společnost Sony Corp. investuje 250 milionů USD (šest miliard Kč) do americké Epic Games Inc., vývojáře hry Fortnite. Sony také získá v Epic Game menšinový podíl 1,4 procenta, uvedla agentury Kjódó.

Upoutávka na hru FortniteVideo: archív tvůrců

 
Článek

Firma Epic Game byla založena v roce 1991 a mezi její investory se řadí také čínská internetová firma Tencent Holdings. Sony doufá, že aliance s Epic rozšíří jejich spolupráci z herního softwaru i do filmu, hudby a dalších sektorů.

Epic vlastní také Unreal Engine, takzvaný herní engine, který se široce využívá pro vývoj her. Kromě vývojářů her ho používá také Netflix pro svůj nový seriál The Mandalorian.

Hra na špióny a tajné agenty ve Fortnitu

Hry a herní systémy

Internetovou videohru Fortnite je možné hrát na různých platformách, včetně počítačů, chytrých telefonů a herních konzolí. Očekává se, že software Epic Games bude kompatibilní s příští generací herní konzole Sony PlayStation 5, která by měla být uvedena na trh ještě letos.

Fortnite se v posledních několika letech zařadila mezi nejoblíbenější hry. V dubnu měla více než 350 milionů hráčů a v poslední době mimo jiné těžila i z toho, že lidé zůstali kvůli koronavirové pandemii doma.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Fortnite je Battle Royale hra, ve které se uživatelé převtělí do rolí přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Hrát je přitom možné i v týmech. Proti skutečným hráčům z masa a kostí ale stojí také boti. Jde v podstatě o umělou inteligenci, která má vlastní avatary ve hře a snaží se hráče zneškodnit.

Karanténa také podpořila další produkt firmy - Houseparty, který umožňuje lidem chatovat přes video a hrát hry s přáteli. V břenu a dubnu se přihlásilo k používání aplikace 50 milionů uživatelů, upozornila agentura Bloomberg.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Slavný internetový mem opět ožil ve Fortnitu

Tanečky a Fortnite k sobě neodmyslitelně patří. Nyní tvůrci z herního vydavatelství Epic Games opět oživili slavný internetový mem – do nabídky emotů, které je...

Výběr článků

Načítám