Hlavní obsah

Žádná genialita, ale podvod. Superstar Fortnitu dostala doživotní ban

Novinky, abr

Hráč vystupující pod přezdívkou FaZe Jarvis je jedním z nejznámějších youtuberů, který se proslavil především díky svému umu v titulu Fortnite. Jak se ale nyní ukázalo, FaZe ve skutečnosti v jednotlivých kláních podváděl, kvůli čemuž dostal celoživotní ban. Upozornil na to server televizní stanice CNN.

Ukázka ze hry Fortnite - kapitola 2Video: archív tvůrců

 
Článek

Fortnite má na čtvrt miliardy uživatelů, což z něj dělá nejúspěšnější on-line multiplayerový titul současnosti, jak připomněl server The Verge. FaZe Jarvis byl doposud jednou z ikonických postav, která měla stovky tisíc fanoušků z různých koutů světa – podobně jako slavný Ninja či TFue.

Vzdali se desítek milionů korun. Ale vyplatilo se jim to

Hry a herní systémy

To se ale patrně v dohledné době změní, neboť se ukázalo, že FaZe Jarvis zas tak geniálním hráčem není. Ve skutečnosti si při hraní pomáhal tím, že používal nejrůznější hackovací nástroje, prostřednictvím kterých může například daný program automaticky vystřelit z pistole už po zaměření – hráčova reakční doba tak nehraje kvůli nainstalované hackerské aplikaci žádnou roli.

Patrně není potřeba zdůrazňovat, že výše popsaný program dává hráči velkou konkurenční výhodu. Společnost Epic Games, která za titulem Fortnite stojí, však nemá pro takové podvody vůbec žádné pochopení. Ve chvíli, kdy nekalé praktiky odhalí, okamžitě účet zablokuje, a to až do konce života.

Slavný youtuber FaZe Jarvis 

A přesně to se stalo youtuberovi FaZe Jarvis. Ten se ke všemu přiznal a všem fanouškům se omluvil, video na serveru YouTube doposud vidělo již více než šest milionů lidí. „Je zřejmé, že jsem udělal obrovskou chybu. Už nikdy bych nic podobného neudělal znovu,“ posypal si FaZe Jarvis hlavu popelem a přitom v emotivním doznání neudržel slzy.

„Když jsem dělal ta videa, nikdy jsem nepřemýšlel o důsledcích, které by mé jednání mohlo přinést,“ doplnil FaZe Jarvis. Ten má nyní jedinou možnost, pokud tedy bude chtít hrát Fortnite i nadále – bude si muset založit úplně nový účet a sbírat fanoušky úplně od začátku. V tuto chvíli ale není jasné, zda mu komunita jeho podvodné jednání odpustí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Co nabízí kapitola 2?

Celá kauza vypukla jen pár týdnů poté, co Fortnite dostal největší vylepšení od svého vzniku. Tvůrci nové dějství nazývají kapitolou 2. Zcela přepracovaný svět nicméně vrací hráče na úplný začátek. Zběhlejší hráči si totiž v dřívějších verzích zpravidla našli místa, kde se mohli snadno schovat a kde byl dostatek zdrojů, což jim dávalo cennou konkurenční výhodu. V nové kapitole ale budou muset celý svět objevovat znovu.

Kromě nových skinů se hráči mohou těšit také na celou řadu dalších vylepšení. Herní postavičky se podle zveřejněné ukázky naučily plavat, nově mohou využívat k přepravě také lodě a skákadla. Vylepšení ale bude ve dvojce pochopitelně daleko více.

Koncept hry nicméně zůstal zachován. V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fornite – kapitola 2

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám