Hlavní obsah

První ukázka GTA VI je venku. Na finální hru si ale počkáme ještě dlouho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S předstihem oproti původním plánům vydali tvůrci ze studia Rockstar Games první ukázku ze hry GTA VI. Trailer odhaluje, kde se bude děj nového pokračování jedné z nejúspěšnějších her všech dob odehrávat i jak dlouho budeme na finální hru čekat.

Grand Theft Auto VI - 1. trailer Video: Rockstar Games

 
Článek

Tvůrci původně avizovali, že trailer vydají v úterý odpoledne středoevropského času. Utajovaná ukázka jim ale unikla, a už okolo půlnoci z pondělí na úterý se začala Twitterem šířit jako lavina, byť v nižším rozlišení.

Patrně to byl hlavní důvod, proč se tvůrci rozhodli na nic nečekat a vydat rovnou oficiální verzi na svém YouTubu, stalo se tak krátce po půlnoci.

Díky tomu ale již víme, že předchozí úniky byly pravdivé – v GTA VI se opět vracíme do prosluněného Vice City, což je vymyšlený svět z jednoho z předchozích dílů. Vůbec poprvé si hráči budou moci zahrát také za ženskou hrdinku, byť první trailer dává důraz také na mužský protějšek.

GTA 6 je hotové, vývojáři už řeší jinou videohru

Hry a herní systémy

Jako Bonnie a Clyde

Celý příběh tak skoro až nápadně připomíná známou americkou zločineckou dvojici Bonnie a Clyde, v nejnovější videohře však hlavní hrdinové ponesou jména Jason a Lucia.

Tvůrci sice zatím sice oficiálně nepotvrdili, že si budeme moci zahrát za oba hrdiny, ale dřívější úniky to tvrdí. Navíc v předchozím dílu s číslovkou pět se podobný koncept osvědčil, hrát jsme mohli hned za tři různé hrdiny.

První trailer ale ukazuje, že půjde o staré dobré GTA tak, jak ho známe. Těšit se můžete na prohánění městy i volnou krajinou, a to po souši, poušti i prérii. Samozřejmostí budou konflikty s gangy, policií, automobilové honičky, loupeže a mnoho dalšího.

Vše ale bude zabalené do daleko věrnější a líbivější grafiky, než jsme byli doposud zvyklí. Právě grafická stránka hry ukazuje, jak moc si dali tvůrci na novince záležet.

Příští rok GTA VI nebude

Jedním dechem se ale sluší dodat, že je před nimi ještě pořádný kus práce. Podle traileru je prodejní premiéra hry naplánována až na rok 2025. Zamáčknout slzu v oku tak musí všichni, kdo se těšili, že si zahrají již v příštím roce.

Otazník zatím visí nad podporovanými platformami. Lze nicméně takřka s jistotou očekávat, že GTA VI bude vydáno pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Vedle konzolí se dočkáme patrně i verze pro PC, byť by to podle zvyklostí z předchozích dílů mohlo být s nějakým zpožděním, a to klidně i v řádu let.

Trailer ke hře GTA 5Video: Rockstar Games

Na bližší informace si budeme muset ale ještě nějakou dobu počkat.

Předchozí díl GTA V vyšel již v roce 2013, mezi hráči se ale i po letech těší obří popularitě díky propracovanému on-line režimu. Po Minecraftu je právě titul GTA V nejúspěšnější hrou současnosti s více než 190 miliony prodaných kopií. Minecraft si podle nejnovějších údajů koupilo 300 milionů hráčů.

Čtyři nejúspěšnější tituly herního světa

Hry a herní systémy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám