Hlavní obsah

Práce na GTA 6 jsou v plném proudu. Vývoj začal už v roce 2015

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O vývoji očekávaného titulu GTA 6 se na sociální síti LinkedIn rozpovídal bývalý pracovník herního studia Rockstar Games Jon Young. Z jeho vyjádření je patrné, že nástupce jedné z nejpopulárnějších her současnosti je ve vývoji již minimálně osm let.

Foto: archív tvůrců

V GTA 6 bychom se poprvé měli dočkat ženy v hlavní roli.

Článek

Young pracoval v týmu Rockstar Games jako videoeditor. Při hledání nového zaměstnání se přitom netají tím, že měl i tu čest podílet se na vývoji nového dílu gangsterské série Grand Theft Auto (GTA) s číslovkou šest v názvu.

Z výčtu pracovních zkušeností je přitom evidentní, že právě na GTA 6 pracoval v letech 2015 až 2018. To jinými slovy znamená, že vývoj tohoto titulu musí běžet minimálně od zmiňovaného roku 2015, tedy posledních osm let.

Vedení studia Rockstar Games přitom oficiálně vývoj potvrdilo až v loňském roce. „Vždy jsme se snažili s každým dalším projektem zásadně posunout hranice toho, co hráčům nabízíme. Nemůžeme se dočkat, až s vámi budeme sdílet další informace o chystané novince,“ uvedli tehdy tvůrci bez dalších podrobností.

Server Gamerant letos v květnu upozornil na novou pracovní nabídku v Rockstar Games, která naznačuje, že se vývoj GTA 6 blíží do finále. Šlo konkrétně o pozici na ředitele voiceoveru, který bude mít na starosti řízení herců a bude spolupracovat se scenáristy a oddělením designu. Jeho prací bude také řešit strukturu dialogů.

Vývoj GTA 6 se blíží do finále, prozradila to pracovní nabídka

Hry a herní systémy

Finální fáze vývoje

Nástup na tuto pozici byl přitom bezodkladný, a to přímo ve studiu v New Yorku. Právě to podle serveru Dexerto naznačuje, že se vývoj GTA 6 blíží do finální fáze. Určitě ale bude ještě minimálně několik měsíců trvat, než se finální hra dostane na pulty obchodů.

Oficiálních informací je tedy zatím poskrovnu, naopak spekulací a údajných úniků je přehršel. Podle nich bude hlavní příběh inspirovaný seriálem Narcos. Hlavním hrdinou bude Ricardo – obchodník s drogami, který se bude snažit propracovat se až na samý vrchol drogové mafie.

Poprvé v historii celé série bychom se měli dočkat také ženy coby jedné z hlavních postav. Mužský představitel chybět rovněž nebude. Připomeňme, že v pětce mohli fanoušci přepínat mezi třemi hlavními postavami a postupně prožívat celý příběh z různých perspektiv.

Foto: archív tvůrců

Takto by podle dřívějších úniků mělo vypadat GTA 6.

Návrat do Vice City

Děj by měl být zasazen do prostředí Vice City, což je jeden z předchozích dílů GTA. Proti předchůdci ale mohou případní fanoušci počítat s daleko propracovanější grafikou a ještě větším otevřeným světem.

Příběh se bude odehrávat na území USA, a to v 70. a 80. letech minulého století. Stejně jako předchozí díly bude i GTA 6 mládeži nepřístupné, kvůli nevhodnému obsahu bude titul určen až pro hráče od 18 let.

Na bližší informace si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat…

Trailer ke hře GTA 5Video: Rockstar Games

Jedna z nejúspěšnějších videoher všech dob dostane pokračování

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Související články

4 nejúspěšnější tituly herního světa

Tvůrci videoher uvádí v poslední době na trh jeden zajímavý titul za druhým, ty nejpopulárnější videohry všech dob jsou ale daleko starší. I když jim byly...

Výběr článků

Načítám