Hlavní obsah

Nové GTA 6 se ukáže na začátku prosince, potvrdili tvůrci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drby se potvrdily. Vývojáři ze studia Rockstar Games oficiálně oznámili, že vydání GTA 6 je na spadnutí. První upoutávka na pokračování legendární městské akce Grand Theft Auto vyjde již příští měsíc.

Foto: archív tvůrců

Poprvé bychom se měli dočkat ženy v hlavní roli.

Článek

„S velkou radostí vám můžeme oznámit, že začátkem prosince zveřejníme první upoutávku na příští Grand Theft Auto. Těšíme se, až budeme moci sdílet další detaily,“ prohlásil prezident Rockstar Games Sam Houser.

Na bližší detaily si tedy budeme muset ještě pár týdnů počkat. O tom, že je GTA 6 již hotové, se spekulovalo už od září. Tehdy totiž studio Rockstar Games oznámilo, že vývojáři z tohoto herního domu začali pracovat na nové kovbojce Red Dead Redemption 3. Podle všeho má jít o stejné vývojáře, kteří doposud pracovali na vývoji GTA 6.

Kdy se očekávané gangsterské akce dočkáme, je však stále ve hvězdách. Testování a vychytávání případných chyb můžou trvat klidně i několik měsíců a studio Rockstar Studios je zatím na informace o jakýchkoliv přesných datech skoupé.

Nejkontroverznější hra všech dob: GTA V je brutální, urážlivé a neskutečně zábavné

Hry a herní systémy

Co přinese GTA 6?

Podle dosavadních úniků a spekulací bude hlavní příběh inspirovaný seriálem Narcos. Hlavním hrdinou bude Ricardo, obchodník s drogami, který se bude snažit propracovat se až na samý vrchol drogové mafie.

Poprvé v historii celé série bychom se měli dočkat také ženy coby jedné z hlavních postav. Mužský představitel chybět rovněž nebude. Připomeňme, že v pětce mohli fanoušci přepínat mezi třemi hlavními postavami a postupně prožívat celý příběh z různých perspektiv.

Děj by měl být zasazen do prostředí Vice City, což je jeden z předchozích dílů GTA. Proti předchůdci ale mohou případní fanoušci počítat s daleko propracovanější grafikou a ještě větším otevřeným světem.

Příběh se bude odehrávat na území USA, a to v 70. a 80. letech minulého století. Stejně jako předchozí díly bude i GTA 6 mládeži nepřístupné, kvůli nevhodnému obsahu bude titul určen až pro hráče od 18 let.

Zdali tvůrci opět dokážou posunout laťku her v otevřeném světě, nebo nikoliv, se hráči dozvědí patrně již velmi brzy. Očekává se, že novinka bude určena pro herní konzole Playstation 5, Xbox One Series S/X a samozřejmě také pro PC.

Foto: archív tvůrců

Takto by podle dřívějších úniků mělo vypadat GTA 6.

Práce na GTA 6 jsou v plném proudu. Vývoj začal už v roce 2015

Hry a herní systémy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám