Hlavní obsah

GTA 6 je hotové, vývojáři už řeší jinou videohru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět obletěla tento týden zpráva o tom, že vývojáři z herního domu Rockstar Studios začali pracovat na nové kovbojce Red Dead Redemption 3. Podle všeho má jít o stejné vývojáře, kteří doposud pracovali na vývoji GTA 6. To jinými slovy znamená, že tato hra je již hotová. Premiéra je tak podle všeho na spadnutí.

Foto: archív tvůrců

Takto by podle dřívějších úniků mělo vypadat GTA 6.

Článek

Na fakt, že na obou titulech má pracovat stejná skupina vývojářů, poukázal server Insider Gaming. A protože se prakticky nikdy nestává, že by jeden tým pracoval na dvou takto odlišných hrách v jednu chvíli, musí být GTA 6 skutečně už ve finální fázi vývoje.

Kdy se očekávané gangsterské akce dočkáme, je však stále ve hvězdách. Testování a vychytávání případných chyb může trvat klidně i několik měsíců a studio Rockstar Studios je zatím na informace o jakýchkoliv přesných datech skoupé.

Slavná kovbojka dostane pokračování. Práce na nové hře už započaly

Hry a herní systémy

Server Gamerant letos v květnu upozornil na novou pracovní nabídku v Rockstar Games, která naznačuje, že se vývoj GTA 6 blíží do finále. Šlo konkrétně o pozici na ředitele voiceoveru, který bude mít na starosti řízení herců a bude spolupracovat se scenáristy a oddělením designu. Jeho prací bude také řešit strukturu dialogů.

Nástup na tuto pozici byl přitom bezodkladný, a to přímo ve studiu v New Yorku. Právě to podle serveru Dexerto naznačuje, že se vývoj GTA 6 blíží do finální fáze. Určitě ale bude ještě minimálně několik měsíců trvat, než se finální hra dostane na pulty obchodů.

Co přinese GTA 6?

Podle dosavadních úniků a spekulací bude hlavní příběh inspirovaný seriálem Narcos. Hlavním hrdinou bude Ricardo – obchodník s drogami, který se bude snažit propracovat se až na samý vrchol drogové mafie.

Poprvé v historii celé série bychom se měli dočkat také ženy coby jedné z hlavních postav. Mužský představitel chybět rovněž nebude. Připomeňme, že v pětce mohli fanoušci přepínat mezi třemi hlavními postavami a postupně prožívat celý příběh z různých perspektiv.

Děj by měl být zasazen do prostředí Vice City, což je jeden z předchozích dílů GTA. Proti předchůdci ale mohou případní fanoušci počítat s daleko propracovanější grafikou a ještě větším otevřeným světem.

Příběh se bude odehrávat na území USA, a to v 70. a 80. letech minulého století. Stejně jako předchozí díly bude i GTA 6 mládeži nepřístupné, kvůli nevhodnému obsahu bude titul určen až pro hráče od 18 let.

Foto: archív tvůrců

Poprvé bychom se měli dočkat ženy v hlavní roli.

Pokračování slavné kovbojky

A zmiňované pokračování kovbojské série Red Dead? O tom se toho zatím ví ještě méně. Známý leaker MyTimeToShineHello na síti X (dříve Twitter) pouze prozradil, že vývojáři již v tomto měsíci oficiálně zahájili práce na Red Dead Redemption 3.

Je tedy evidentní, že na nové pokračování si ještě pár let počkáme, nicméně potěšující je už samotný fakt, že trojka nakonec opravdu bude.

Zatím poslední díl Red Dead Redemption 2 pojednává o nemilosrdném životě v srdci Ameriky, 11 let před událostmi prvního dílu začíná konec velké éry Divokého západu. Muži zákona doslova loví zbytky gangů různých psanců. Ti, kteří se nevzdají, pocítí pach nelítostné smrti.

Po zpackané loupeži v městečku Blackwater na západě země je Arthur Morgan a zbytek gangu Dutche Van der Linda nucen uprchnout, co nejdál to půjde. V patách jim však jsou federální agenti a ti nejlepší lovci odměn v celé Severní Americe.

Gang musí krást a bojovat s peripetiemi, jež ho čekají na cestě po srdci Ameriky. Kvůli rozbrojům a neshodám v samotném gangu si Arthur musí vybrat mezi svými vlastními ideály a loajalitou vůči parťákům v boji, kteří mu pomohli vzchopit se. Všichni mají ovšem stejný cíl, přežít.

Celou recenzi hry Red Dead Redemption 2 naleznete v našem dřívějším článku.

Upoutávka na hru Red Dead Redemption 2Video: Rockstar Games

Kdo se vleče, neuteče. Bulánci 2 jsou již zadarmo

Hry a herní systémy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám