Hlavní obsah

Nové Diablo IV si může vyzkoušet kdokoliv zadarmo. Ale jen nakrátko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra očekávané videohry Diabo IV se blíží. Přestože by tento titul měl vyjít až v červnu, tvůrci již nyní zpřístupnili nedočkavým hráčům betaverzi s 25 levely. Tu je možné hrát zadarmo, ale jen během nadcházejícího víkendu.

Diablo IV

 
Článek

Testovaní proběhlo už během uplynulého víkendu, tedy konkrétně od 17. do 19. března. Určeno však bylo pouze pro hráče, kteří si již hru předobjednali. Nynější kolečko testování, které probíhá od pátku 24. března do neděle 26. března, je naproti tomu již určeno pro kohokoliv.

Celkově by herní ukázka měla nabídnout dobrý přehled o tom, co nás čeká. V rámci bety slibují tvůrci 30 herních hodin a 25 levelů.

Herní fandové ale musejí počítat s tím, že pokud v betě dosáhnou nějakého postupu, do finální hry se jim nepropíše. Po vydání titulu tedy budou muset opět začínat znovu od nuly.

Češi nejčastěji hrají na počítači. V kurzu je i PlayStation 5

Hry a herní systémy
Foto: archív výrobce

Diablo IV

Už z dřívějších ukázek je zřejmé, že Diablo IV bude jen pro otrlé, některé pasáže nahánějí hrůzu a tají se při nich dech. Tvůrci tentokrát slibují takovou krvavou vřavu, že by se za ni nemusela stydět ani série Mortal Kombat, která bývá často označována za nejbrutálnější hru vůbec.

Zapomeňte na uhlazené čaroděje, kteří by prozářili celou scénu pestrobarevnými kouzly. Tvůrci se tentokrát snažili beznaděj a temnotu vystihnout v té nejděsivější podobě. V bezpečí tak ústřední postavy nebudou ani v kostelech a neochrání je žádné modlitby.

V podstatě jedinou barvou, která zatemněné scény ozvláštní, bude červená – krvavých lázní totiž slibují tvůrci přehršel. Při některých scénách se jistě hráči neubrání pocitu úzkosti a beznaděje. Vše špatné ve světě Sanctuary se zkrátka tvůrcům podařilo vystihnout dokonale, alespoň podle zveřejněné herní ukázky.

Pro PC i konzole

Jisté je také to, že hlavní slovo bude mít v novém Diablu Mephistova dcera Lilith. Fanoušci této temné série, která bude mládeži nepřístupná, se mohou těšit na pět tříd postav, jak připomněl videoherní server IGN.

Premiéra finální hry je naplánována na 6. června. Diablo IV bude k dispozici pro PC a také pro herní konzole staré i nové generace – tedy konkrétně PlayStation 4 a 5, Xbox One i Xbox Series S|X.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se digitální verze titulu Diablo IV pro PC nabízí už od 1598 Kč. Verze pro konzole pak stojí 1779 Kč.

Foto: archív výrobce

Diablo IV

Masarykova univerzita hledá dobrovolníky pro výzkum přínosu hraní on-line her

Hry a herní systémy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám