Hlavní obsah

PlayStation 4 nabízeli za dva tisíce. Dav vzal obchod útokem

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orgeval

Ve francouzském Orgevalu tento týden otevírali novou pobočku Lidlu. Aby nalákali na slavnostní otevření co nejvíce lidí, nabídli mimo jiné televizní konzoli PlayStation 4 od Sony s výraznou slevou – doslova za pár tisíc korun. Zájem byl nakonec tak ohromný, že na místě vypukly šarvátky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zákazníci se před obchodem ve Francii prali o zlevněný PlayStation 4 Video: Reuters

 
Článek

Pobočka Lidlu v Orgevalu, který leží západně od Paříže, nabídla PlayStation 4 za 95 eur místo obvyklé maloobchodní ceny 299 eur, tedy v přepočtu za 2,5 tisíce korun místo původních osmi tisíc korun.

Velmi výrazná sleva lidi doslova vyburcovala. Na místě se jich sešlo několik stovek a nemohli se dočkat, až se dveře prodejny otevřou. Netrvalo dlouho a v zástupu čekajících začalo docházet k šarvátkám.

PlayStation 5 bude levnější, než se čekalo

Hardware

Vedení prodejny se proto rozhodlo celou akci zrušit. „Vraťte se domů, prodej PlayStationu 4 je zrušen,“ snažil se zklidnit dav jeden z pracovníků supermarketu přes reproduktor na parkovišti.

Tím ale celou situaci ještě zhoršil. Dav se snažil dostat do prodejny i přesto, že dveře byly ještě zavřené. Pracovníci bezpečnostní agentury proto zasáhli a na zákazníky dychtící po levném PlayStationu použili pepřové spreje.

Start nové pobočky Lidlu se tedy rozhodně nepovedl.

Televizní konzole PlayStation 4 Pro od SonyVideo: archív výrobce

V obchodech se čtyřka nabízí ve dvou různých provedeních. PlayStation 4 Slim láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled. Výkon je nicméně stejný jako u starší čtyřky. Verze 4 Pro nabízí výkonnější procesor, přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

PlayStation 4 Slim se v tuzemských obchodech nabízí za 7990 Kč, zatímco PlayStation 4 Pro za 10 190 Kč.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám