Hlavní obsah

Hrát budeme s robotickým parťákem, naznačuje patent Sony

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony neustále hledá cesty, jak vylepšovat hraní na televizní konzoli PlayStation. Jak se nyní ukázalo, budoucnost by mohl představovat robotický parťák, který bude s námi sedět u TV. Alespoň s tím počítá nový patent japonského elektronického gigantu, který byl podán u amerického patentového úřadu.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Robotický parťák vypadá na první pohled jako nějaký plyšák, kterého jednoduše položíme na sedačku vedle nás. Jeho hlavní schopností by měl být rozeznávání lidských emocí, na které bude samozřejmě náležitě reagovat.

Nepodařila se vám poslední zatáčka v automobilovém simulátoru a na cílové rovince jste dojali až jako druzí? S tímto netradičním příslušenstvím budete moci dát průchod svému vzteku, načež se dočkáte konejšivého uklidnění od svého parťáka.

Foto: archív výrobce

Patentový návrh zachycuje robotického kamaráda k PlayStationu.

Patrně není potřeba zdůrazňovat, že tato vychytávka by se hodila především pro jedince, kteří se cítí osamělí. Rozeznávat by měl celou řadu lidských emocí, kromě zmiňovaného vzteku například také radost či lásku. A perfektně údajně dovede zahrát i překvapeného.

Kdy se plyšový společník objeví na pultech obchodů, zatím není jasné. V současnosti byl totiž podán skutečně jen patentový návrh. Vývoj do finálního produktu tedy může klidně trvat i několik let.

PlayStation 5 ještě letos

Podle všeho bychom se tedy ještě před robotickým kamarádem měli dočkat nové televizní konzole PlayStation 5. Její příchod je naplánován na letošní Vánoce.

Hlavní předností pětky má být v porovnání s aktuálně nabízenou čtyřkou citelně vyšší výkon. Pracovní tempo bude udávat upravený procesor AMD s architekturou Zen 2, který nabídne 8 jader a 16 pracovních vláken. U něj bude frekvence proměnlivá, přičemž maximální hodnota bude 3,5 GHz.

Foto: archív výrobce

Ovladač DualSense pro PlayStation 5

V případě grafického jádra označuje výrobce architekturu jako Custom RDNA 2. Důležité je nicméně to, že bude k dispozici 36 CU jednotek, které poběží až při frekvence 2,23 GHz. Výrobce přitom počítá s tím, že tyto součástky by měly dát dohromady výkon přesahující 10,2 TFLOPS. Počítá se s 16 GB paměti typu GDDR6 (256-bit) s propustností 448 GB/s.

PlayStation 5 nabídne rychlou SSD jednotku s kapacitou 825 GB, další SSD bude možné připojit prostřednictvím NVMe slotu. Chybět nebude stejně jako u Xboxu ani podpora pro USB HDD a 4K UHD Blu-ray mechanika.

Otazník zatím visí nad tím, jak bude nová pětka vypadat. Výrobce zveřejnil zatím pouze podobu bezdrátového ovladače.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Konzole Xbox strčí PlayStation do kapsy

Společnosti Sony a Microsoft po několika měsících čekání konečně prozradily hardwarové parametry svých chystaných televizních konzolí. Díky tomu je již jasné,...

Výběr článků

Načítám