Hlavní obsah

PlayStation 4 nabízeli za dva tisíce. Dav vzal obchod útokem

Novinky, huj
Orgeval

Ve francouzském Orgevalu tento týden otevírali novou pobočku Lidlu. Aby nalákali na slavnostní otevření co nejvíce lidí, nabídli mimo jiné televizní konzoli PlayStation 4 od Sony s výraznou slevou – doslova za pár tisíc korun. Zájem byl nakonec tak ohromný, že na místě vypukly šarvátky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zákazníci se před obchodem ve Francii prali o zlevněný PlayStation 4 Video: Reuters

 
Článek

Pobočka Lidlu v Orgevalu, který leží západně od Paříže, nabídla PlayStation 4 za 95 eur místo obvyklé maloobchodní ceny 299 eur, tedy v přepočtu za 2,5 tisíce korun místo původních osmi tisíc korun.

Velmi výrazná sleva lidi doslova vyburcovala. Na místě se jich sešlo několik stovek a nemohli se dočkat, až se dveře prodejny otevřou. Netrvalo dlouho a v zástupu čekajících začalo docházet k šarvátkám.

PlayStation 5 bude levnější, než se čekalo

Hardware

Vedení prodejny se proto rozhodlo celou akci zrušit. „Vraťte se domů, prodej PlayStationu 4 je zrušen,“ snažil se zklidnit dav jeden z pracovníků supermarketu přes reproduktor na parkovišti.

Tím ale celou situaci ještě zhoršil. Dav se snažil dostat do prodejny i přesto, že dveře byly ještě zavřené. Pracovníci bezpečnostní agentury proto zasáhli a na zákazníky dychtící po levném PlayStationu použili pepřové spreje.

Start nové pobočky Lidlu se tedy rozhodně nepovedl.

Televizní konzole PlayStation 4 Pro od SonyVideo: archív výrobce

V obchodech se čtyřka nabízí ve dvou různých provedeních. PlayStation 4 Slim láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled. Výkon je nicméně stejný jako u starší čtyřky. Verze 4 Pro nabízí výkonnější procesor, přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

PlayStation 4 Slim se v tuzemských obchodech nabízí za 7990 Kč, zatímco PlayStation 4 Pro za 10 190 Kč.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám