Hlavní obsah

Nejlepší hodinky od Applu také mezigeneračně zlevnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré hodinky Watch Ultra 2, které aktuálně představují to nejlepší v nabídce nositelné elektroniky od Applu, budou mít atraktivnější cenovku než první generace. Ta byla přitom prakticky hned po uvedení na trh kritizována právě kvůli vysoké pořizovací ceně.

Představení chytrých hodinek Apple Watch UltraVideo: Apple

 
Článek

Vloni na podzim nabídl Apple model Watch Ultra za 24 990 Kč, novinka s číslovkou dva v názvu se ve srovnání s tím bude nabízet za 22 990 Kč. Prodej oficiálně odstartuje příští týden v pátek.

Cenovka přesahující dvacetitisícovou hranici je stále poměrně vysoká, neboť za tuto sumu bez problémů seženete solidně vybavený smartphone, či dokonce notebook. Na druhou stranu model Watch Ultra 2 představuje to nejlepší v nabídce společnosti Apple.

Ultra 2 staví na čipu Apple S9. Vyšší výkon otevírá hodinkám nové možnosti. Například požadavky na Siri nejsou směřovány prostřednictvím hodinek do připojeného iPhonu, ale jsou zpracovávány přímo v hodinkách.

Apple odhalil čtyři nové iPhony 15. A to není všechno

Mobil
Foto: archív výrobce

Apple Watch Ultra 2

Chytré ovládání

Hodinky sice vypadají na první pohled stejně jako předchozí generace, nabízejí ale úplně nový způsob ovládání – dvojité poklepání (doubletap). To je v praxi velmi užitečné, například pro přijetí hovoru nemusíte používat dotykovou obrazovku, jednoduše dvakrát poklepete palcem a ukazovákem na sebe na té ruce, na které nosíte hodinky. Využít se to dá i na další funkce hodinek, zastavení hudby, budíku apod.

Baterie u modelu Watch Ultra 2 vydrží 36 hodin v normálním režimu. V úsporném režimu se mohou majitelé těšit až na dvojnásobnou hodnotu, tedy na výdrž až 72 hodin.

Prémiový model myslí také na sportovce, dovede například analyzovat techniku běhu včetně oscilace nohou. Nasbíraná data následně zanalyzuje a vyhodnotí, jak by mohl uživatel dosáhnout lepších výsledků. Druhá generace přináší také softwarové vychytávky, hodinky se více zaměřují na cyklistiku, potápění a běh.

Vysoká odolnost

Hodinky by díky titanovému tělu měly být velmi odolné, displej je chráněn safírovým sklíčkem a nabízí největší pracovní plochu, jakou jsme doposud u hodinek od Applu viděli, ciferník je vsazen do 49mm pouzdra. Model Ultra je plně vodotěsný a splňuje armádní certifikaci odolnosti MIL-STD-810H. Chlubí se zabudovanou GPS anténou či hloubkoměrem. V nouzových situacích přijde vhod i zabudovaná siréna.

Na trhu zůstává – minimálně ještě nějakou dobu – samozřejmě i první generace. U ní navíc cenovka v posledních týdnech výrazně spadla. Případní zájemci podle nákupního rádce Zboží.cz mohou Watch Ultra sehnat už za 18 525 Kč.

Foto: archív výrobce

Prví generace Apple Watch Ultra

Nové iPhony 15 mají nižší cenovky. Předprodej odstartuje v pátek

Mobil

Reklama

Související články

KVÍZ: Co všechno doopravdy víte o iPhonech?

Společnost Apple svolala na příští týden velkou tiskovou konferenci, na které bude ukazovat novinky pro druhou polovinu roku. Prim podle očekávání bude hrát...

Výběr článků

Načítám