Hlavní obsah

Budoucnost technologického světa se ukáže už zkraje ledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Už zkraje ledna vypukne v americkém Las Vegas největší veletrh spotřební a výpočetní elektroniky na světě – CES 2024. Na něm se ukážou tisíce nových produktů ze světa hardwaru i softwaru, stejně tak zajímavé budou přednášky světových technologických lídrů, kteří odhalí budoucnost moderních technologií. Na své si přijdou také fanoušci automobilových novinek.

Foto: Novinky

CES každoročně přiláká desítky tisíc návštěvníků.

Článek

Přednášky se na trendy a inovace v technologickém segmentu zaměřují na veletrhu CES pravidelně. A letošní rok by podle zveřejněného programu neměl být jiný, naopak bude velmi zajímavý.

Velmi očekávané je například vystoupení Rolanda Busche. CEO Siemensu by měl hovořit o tom, jak moderní technologie mění naše životy – to, jak bydlíme, žijeme a pracujeme. Během dnů určených pro novináře vystoupí také CEO Walmartu Doug McMillon či Evan Spiegel, spoluvlastník a CEO společnosti Snap, tvůrce aplikace Snapchat.

Při práci na počítači budeme šlapat, odhaluje Acer budoucnost

Hardware

Novinky bude prezentovat také přímo šéf Intelu Patrick Gelsinger, CEO Qualcommu Cristiano Amon a řada dalších. Ze žebříčku Fortune Global 500 bude na akci zastoupeno 309 subjektů.

Patří mezi ně i ty z automobilového světa. Veletrh CES se vedle spotřební elektroniky totiž stále častěji zaměřuje i na novinky jednotlivých automobilek. K vidění by tak měly být nové elektromobily, ale také samořiditelné vozy.

Největší technologická výstava

Brány hlavního výstaviště Las Vegas Convention Center se široké veřejnosti otevřou už v úterý 9. ledna 2024, konec akce je pak naplánován na pátek 12. ledna 2024. První tiskové konference jednotlivých společností nicméně startují už o dva dny dříve.

CES každoročně přiláká desítky návštěvníků, letos by jich podle očekávání organizátorů mělo být přes 130 tisíc. Na akci dorazí přes 4000 vystavovatelů. Na veletrhu se objeví to nejzajímavější z technologií včetně nejnovějších řešení v oblastech, jako je umělá inteligence, rozšířená a virtuální realita, chytré domácnosti či inteligentní města.

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu. Novinky.cz nebudou na veletrhu chybět, přímo z Las Vegas budou přinášet informace o těch nejzajímavějších technických novinkách.

V našem dřívějším článku si můžete připomenout, co bylo k vidění loni:

Počítače, televizory i mobily. Lákadla největšího počítačového veletrhu

Hardware

Reklama

Související články

Největší IT veletrh se vrací v plné síle

Největší veletrh spotřební a výpočetní techniky na světě CES (Consumer Electronics Show) ve čtvrtek oficiálně startuje v americkém Las Vegas. Očekávání jsou po...

Výběr článků

Načítám