Hlavní obsah

Největší IT veletrh se vrací v plné síle

Největší veletrh spotřební a výpočetní techniky na světě CES (Consumer Electronics Show) ve čtvrtek oficiálně startuje v americkém Las Vegas. Očekávání jsou po nucené covidové pauze letos velmi vysoká.

Největší IT veletrh se vrací v plné síleVideo: AP

 
Článek

V roce 2021 se CES konal pouze jako on-line prezentace. Takové řešení ale nebylo tolik zajímavé, jako když si můžete osahat všechny novinky osobně. Organizátoři se s podmínkou přísných protiepidemiologických opatření loni snažili udělat akci opět živě, avšak se značnými omezeními. Zájem tak bohužel nebyl příliš velký, některé výstavní plochy v jinak přeplněném areálu zely prázdnotou. A vystavovatelů bylo v prázdných uličkách zpravidla více než návštěvníků.

Letos je ale všechno jinak, situace se natolik uklidnila, že velký návrat oznámili přední výrobci a očekává se opět hojná účast i ze strany široké veřejnosti. Z celkem 173 zemí přijede více než 3100 vystavovatelů a bezmála pět tisíc novinářů. Las Vegas se tak opět promění v Mekku všech technologických nadšenců prakticky z celého světa, a to až do neděle 8. ledna.

Očekávané jsou především prezentace velkých společností. Samsung by se měl pochlubit novými televizory a patrně i chytrými telefony, Sony zase ukáže novinky ze světa virtuální reality, Asus už před akcí lákal na notebooky s 3D obrazovkami. Vlastní esa z rukávu by měly vytáhnout také společnosti Lenovo, Motorola, TCL, Nvidia, HTC a řada dalších. O zajímavé novinky tedy patrně nebude nouze.

Boj o nejvýkonnější počítačové srdce

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám