Hlavní obsah

Brýle Vision Pro budou nedostatkovým zbožím, Apple má problémy s výrobou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple byla nucena výrazně snížit plánovanou výrobu svých náhlavních souprav pro rozšířenou realitu Vision Pro. Kvůli složitému designu totiž řeší řadu výrobních problémů a dříve nastavené cíle se nyní zdají být nedosažitelné. Tuto informaci přinesl list Financial Times (FT), který se odvolává na zdroje obeznámené s výrobním procesem.

Představení brýlí pro rozšířenou realitu Apple Vision ProVideo: archiv výrobce

 
Článek

Jediným výrobcem těchto náhlavních souprav pro Apple je v současnosti čínská společnost Luxshare, jak uvádí list FT.

Podle informací tohoto listu však bude Luxshare schopen vyrobit v příštím roce méně než 400 000 kusů Vision Pro. Apple měl přitom v plánu dodat na trh během prvních 12 měsíců až jeden milion náhlavních souprav.

Zástupci společností Apple ani Luxshare na žádost o komentář neodpověděli.

Brýle od Applu slibují revoluci. Kazí to astronomická cena i kabel

Hardware

Co brýle umí?

Brýle Vision Pro odhalila společnost Apple minulý měsíc, prodávat by se ale měly začít až na začátku roku 2024 a počítá se s cenovkou 3499 dolarů. V přepočtu to je 76 700 Kč, pokud ale přičteme DPH, budeme se pohybovat nad hranicí 90 000 Kč.

Brýle Vision Pro mají řadu sofistikovaných senzorů – ovládat je můžete rukama, hlasem, a dokonce i pohledem. Při demonstraci dovedností nových brýlí bylo vidět, jak se jejich majitel jen podívá na ikonu a ona se zvýrazní.

Stejně tak ale můžete s obrazem před sebou pracovat pomocí gest vlastních rukou, zabudované kamery je snímají a přenáší celou interakci do virtuálního světa.

Apple navíc systém brýlí propojil s celým svým ekosystémem. Brýle Apple Vision Pro tak spolupracují s Macem, iPhonem, iPadem, iCloudem či Apple Watch. Místo toho, abyste se dívali na malý displej svého zařízení, necháte zářit klidně několik virtuálních obrazovek přímo před sebou.

I to totiž novinka umí, v podstatě vytvoří celou virtuální kancelář. Psát můžete na virtuální klávesnici nebo používat reálné periferie – Bluetooth klávesnici, myš a touchpad.

A problém není ani zhmotnit přímo ve svém obýváku obří kino, ve kterém budete sledovat své oblíbené seriály nebo nový film. Podporovány jsou i hovory přes FaceTime. Apple totiž tvrdí, že nové brýle budou vhodné nejen na použití doma, ale také na cestách.

Revoluce v podání Applu? Stačí dvě jablka, utahují si lidé z rozšířené reality

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám