Hlavní obsah

Apple chystá vlastní chytrý prsten

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení společnosti Apple se zatím snaží držet všechny informace pod pokličkou, na internetu se ale již množí spekulace o tom, že americký technologický gigant chystá úplně nové zařízení. Údajně by mělo jít o chytrý prsten. Podobnou novinku již letos odhalil jihokorejský Samsung.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

O příchodu Apple Ringu, jak se zatím novince neoficiálně říká, se rozpovídal reportér Bloombergu Mark Gurman. Ten nejčastěji píše o technologických novinkách a údajně se měl nyní dostat k plánům na vydání nových produktů, kde se o chytrém prstenu s logem nakousnutého jablka píše.

Příliš mnoho se toho ale o novince zatím neví. Gurmanův zdroj nicméně uvedl, že Apple na prstenu údajně pracuje již několik let. Navzdory tomu není jasné, zda se nové nositelné elektroniky od tohoto výrobce dočkáme ještě v letošním roce.

MWC 2024: Galaxy Ring naživo, Samsung míří do miliardového byznysu

Mobil

Americký technologický gigant si totiž údajně dává velký pozor na to, aby se s chytrým prstenem nespálil. V současnosti tak probíhají průzkumy, zda by lidé takovou novinku vůbec koupili – samozřejmě v utajení a nejspíše pod úplně jinou značkou.

Vedení jablečné společnosti patrně také vyčkává, jak se na trhu bude dařit konkurenci. I podle kritiky uživatelů na stávající modely totiž budou následně ladit svůj produkt tak, aby s ním zaujali co nejvíce jedinců.

Úplně stejně tomu bylo v historii se smartphony či chytrými hodinkami. Apple sice nebyl první, kdo taková zařízení uvedl na trh, ale přesto nyní patří k nejúspěšnějším výrobcům na světě v obou zmiňovaných kategoriích.

Zástupci Applu nicméně práce na chytrém prstenu vůbec nepotvrdili. To není nijak překvapivé, neboť americký technologický gigant nikdy nekomentuje novinky před jejich oficiálním odhalením.

Co umějí chytré prsteny

Chytré prsteny dovedou zpravidla monitorovat základní zdravotní funkce a zároveň i sportovní aktivity, podobně jako chytré hodinky. Jsou ale kompaktnější a snadněji se nosí. Zatímco chytré hodinky většina z nás nenosí neustále, v případě prstenů je situace jiná – už jen díky tomu, že vydrží pracovat na jedno nabití klidně i celý týden, nosí je lidé pořád.

Jedním z největších hráčů na trhu je v současnosti finská společnost Oura. Její model Oura Ring Heritage se nabízí za 299 USD (7010 Kč). Případní zájemci ale musí počítat s tím, že se neobejdou bez předplatného cloudových služeb. Bez nich totiž nebudou mít přístup k naměřeným údajům, každý měsíc vyjde na šest dolarů (140 Kč).

Změnit tento zažitý koncept se snaží RingConn Smart Ring, který se nabízí za 279 USD (6540 Kč). Společnost RingConn si totiž neúčtuje vůbec nic navíc. Tento prsten jsme zkraje roku vyzkoušeli na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas.

Samsung zatím svůj první chytrý prsten pouze ukázal, ale ještě se neví, kdy a za kolik se začne prodávat.

RingConn Smart Ring na veletrhu CES 2024Video: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Oura Ring Heritage

MWC 2024: Samsung není jediný, vlastní chytrý prsten chystá také Honor

Hardware

Reklama

Související témata:
Chytré prsteny

Související články

Chytré prsteny představují miliardový byznys

Chytré prsteny jsou na trhu již několik let, velcí výrobci je ale začínají brát vážně až v poslední době. A to je i jeden z hlavních důvodů, proč celý tento...

Výběr článků

Načítám