Hlavní obsah

Samsung překvapivě ukázal úplně nový chytrý prsten

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San José

Nové top smartphony řady Galaxy S24 vyzbrojené umělou inteligencí nebyly jedinou novinkou, kterou společnost Samsung ukázala ve středu večer středoevropského času na slavnostní akci v americkém San José. Jihokorejský elektronický gigant překvapil také zcela novým produktem – chytrým prstenem Galaxy Ring.

Představení chytrého prstenu Samsung Galaxy RingVideo: Samsung

 
Článek

Od našeho zpravodaje

Hned na úvod se ale sluší zdůraznit, že o novince se zatím vlastně vůbec nic neví. Samsung nový prsten ukázal jako třešničku na dortu na závěr tiskové konference, na které Novinky.cz nechyběly.

Díky tomu už víme, jak přibližně bude chytrý prsten vypadat a že se bude jmenovat právě Smart Ring.

Více toho ale o něm zástupci Samsungu neprozradili. Pouze zdůraznili, že půjde o doplněk k současnému ekosystému produktů, tedy k chytrým hodinkám a smartphonům.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Samsung Galaxy Ring na velké tiskovce v americkém San José

„Společnost Samsung se zaměřuje na to, aby umožnila co nejvíce lidem spravovat své zdraví přímo z pohodlí domova,“ uvedl pro Novinky mluvčí české pobočky Samsungu David Sahula.

„Jádrem toho je konsolidace přesnějších a konzistentnějších dat shromážděných za co nejdelší možnou dobu. To je důvod, proč Samsung rozšiřuje své portfolio nositelných zařízení o Galaxy Ring,“ dodal.

Zatímco chytré hodinky většina z nás nenosí neustále, v případě prstenů je situace jiná – už jen díky tomu, že vydrží pracovat na jedno nabití klidně i celý týden, nosí je lidé neustále.

Prohlédněte si smartphony Samsung Galaxy S24, které se také ukázaly v San JoséVideo: Novinky

Chytré prsteny dovedou zpravidla monitorovat základní zdravotní funkce a zároveň i sportovní aktivity podobně jako chytré hodinky. Jsou ale kompaktnější a snadněji se nosí.

Co všechno bude umět Galaxy Ring, je ale zatím ve hvězdách. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu ani neprozradili, kdy se dozvíme další detaily o novince, kolik bude stát a kdy přesně se začne prodávat.

„Další informace budeme sdílet hned, jakmile budou k dispozici,“ doplnil Sahula.

Novinky otestovaly konkurenční chytrý prsten na veletrhu CES 2024. Připomenout si, co všechno umí, můžete v našem dřívějším článku:

CES 2024: Fenomén jménem chytré prsteny

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Samsung Galaxy Ring na velké tiskovce v americkém San José

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

TM Roh, prezident a ředitel mobilní divize Samsung na slavnostní akci

Nová éra mobilního světa. Samsung Galaxy S24 přichází s umělou inteligencí

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz: Samsung Galaxy S24 Ultra

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám