Hlavní obsah

Ethereum vyskočilo směrem vzhůru. Bitcoin se drží také vysoko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodnota etherea vyskočila na konci týdne na nejvyšší hodnotu od srpna, jedna virtuální mince se ve špičce obchodovala za 44 650 Kč. Vysoko se drží také kurz bitcoinu. Vyplývá to z údajů specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Na začátku letošního roku kurz etherea činil 27 010 Kč. Na vrcholu byla druhá nejznámější kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Takových hodnot bohužel nyní ethereum nedosahuje, i tak se ale kurz drží na nejvyšší hodnotě za posledních osm měsíců. Přesně před týdnem se jedna virtuální mince obchodovala za 39 830 Kč, v noci ze čtvrtka na pátek se hodnota vyhoupla až na 44 650 Kč. Před polednem kurz mírně oslabil na 44 380 Kč, stále jde však o jednu z nejvyšších hodnot od loňského srpna.

Foto: Novinky

Hodnota etherea za poslední týden

Kurz bitcoinu poskakuje jako zběsilý, drží se ale vysoko

Internet a PC

Vysoké kurzy si drží také další kryptoměny. Například bitcoin se před týdnem obchodoval za 636 950 Kč, v noci ze čtvrtku na pátek to bylo už za 651 920 Kč. V pátek před polednem to bylo sice už jen 646 860 Kč, i to ale můžeme označit za rekordní kurz. Pokud bychom nepočítali poslední týden, za takovou sumu se nejznámější kryptoměna na světě obchodovala naposledy v červenci 2022.

Na konci února se bitcoin propadl z 551 440 Kč až na 455 050 Kč. Pokles byl vyvolán pádem kryptobanky Silvergate. Letošní rok odstartoval bitcoin na 380 890 Kč, zatím absolutní rekord si bitcoin připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Současný růst kryptoměn obecně přisuzují analytici otřesům v bankovním sektoru, které přiměly mnohé investory hledat jiné způsoby zhodnocení jejich financí. Směrem vzhůru nevystřelily pouze kurzy kryptoměn, ale také vládní dluhopisy či zlato.

Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za poslední týden

Bitcoiny a další virtuální měny

Virtuálních měn existuje mnoho. Jednou z nejstarších a aktuálně nejpopulárnějších jsou tzv. bitcoiny. Ty vznikly už v roce 2009, větší popularitě se ale těší v posledních letech. Tato měna byla vytvořena tak, aby se nedala ovlivňovat žádnou vládou ani centrální bankou.

Kybernetické mince „razí“ síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové mince stabilním, ale stále klesajícím tempem. Počet mincí v oběhu má dosáhnout nakonec 21 milionů, stát se tak má kolem roku 2140.

Zájem o kryptoměny je v Česku menší než loni. Rostoucím kurzům navzdory

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám