Hlavní obsah

Bitcoin raketově roste, pokořil letošní rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne nejvyšší hodnotu za celý letošní rok se ve čtvrtek vyšplhal kurz bitcoinu, nejznámější kryptoměna na světě se odpoledne obchodovala za více než 860 000 Kč. Kurz povyskočil také v případě dalších kryptoměn, vyplývá to z informací specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Prakticky celý uplynulý měsíc je ve znamení růstu, 9. října se totiž bitcoin obchodoval za 636 730 Kč. Už v druhé polovině října se podařilo prolomit 700tisícovou hranici, krátce před začátkem listopadu pak 800tisícovou.

Aktuálně se podle serveru CoinMarketCap, který monitoruje ceny hned z několika kryptoměnových burz, bitcoin nabízí za 867 470 Kč. Naposledy měla nejznámější kryptoměna na světě takovou hodnotu vloni v červenci.

Pro úplnost dodejme, že letošní rok nejznámější kryptoměna na světě odstartovala na 380 890 Kč. Zatím absolutní rekord si bitcoin připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Přijde růst, nebo pád? Kurz bitcoinu ovlivňuje více faktorů

Internet a PC

Co způsobilo růst?

„Růst ceny se všeobecně připisuje zprávě, že společnost Grayscale zahajuje rozhovory se SEC o přeměně svého investičního fondu GBTC na spotové bitcoinové ETF,“ komentoval vývoj Simon Peters, eToro analytik kryptotrhů.

Zkratka ETF označuje fond obchodovaný na burze. O schválení takového bitcoinového fondu se nyní snaží hned několik společností. „Včetně zvučných a dobře zavedených jmen konvenčního finančnictví, jako je BlackRock nebo Fidelity,“ prohlásil hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

„Už jsme viděli, jak trh s kryptoměnami pozitivně reaguje na zprávy o schválení spotového ETF, a toto je dalším příkladem,“ doplnil Peters.

Roste také ethereum

Podle serveru CoinMarketCap se nechala ovlivnit raketovým růstem bitcoinu i celá řada dalších kryptoměn. Například ethreum mělo přesně před měsícem hodnotu 35 986 Kč, ve čtvrtek odpoledne to bylo už 46 344 Kč.

Na začátku letošního roku kurz etherea činil 27 010 Kč. Na vrcholu byla druhá nejznámější kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Bitcoin využívá 210 milionů lidí, žádná kryptoměna není populárnější

Internet a PC

Reklama

Související články

Bitcoin se stále drží vysoko. A není jediný

Bitcoinu se podařilo po více než roce prolomit v minulém týdnu 800tisícovou hranici. Dramatický pád následně nepřišel, nejznámější kryptoměna na světě se stále...

Výběr článků

Načítám