Hlavní obsah

Bitcoin a ethereum ztrácí. Opět

S příchodem nového týdne poskočil kurz bitcoinu povzbudivě směrem vzhůru, už po poledni ale bylo vše jinak – nejznámější kryptoměna na světě ztratila ze své hodnoty desítky tisíc korun. A o moc lépe na tom není ani ethereum. Vyplývá to z údajů specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Poslední dva týdny byly pro bitcoin ve znamení ztrát, kdy postupně klesla hodnota pod 900, 800 a nakonec i 700 tisíc korun. Minulý týden ve čtvrtek se jedna virtuální mince obchodovala pouze za 640 800 Kč.

Tak nízkou hodnotu neměla nejznámější kryptoměna na světě žádný den v letošním roce, naposledy byl takto nízký kurz zaznamenán loni v červenci.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Už před víkendem ale začala hodnota pozvolna stoupat. V noci z neděle na pondělí se tak fanoušci této kryptoměny mohli radovat z kurzu 744 710 Kč, od čtvrtka tedy nejznámější kryptoměna posílila o více než 100 000 Kč.

Po pondělním poledni ale bylo zase vše jinak, kdy se bitcoin obchodoval už pouze za 701 520 Kč. Analytici varovali koneckonců již v minulém týdnu, že propad kurzu může být ještě výraznější než zmiňovaných 640 800 Kč.

Cena bitcoinu by mohla ještě citelně klesnout, obávají se analytici

Internet a PC

Ethereum ztratilo také

Nepříznivý vývoj kurzu bitcoinu kopírují i další kryptoměny, například ethereum se v noci z neděle na pondělí obchodovalo za 51 040 Kč, po pondělním poledni to bylo už jen za 48 1120 Kč. Přitom ještě před týdnem kurz činil 57 130 Kč.

Výrazný propad na trhu kryptoměn je podle serveru CoinDesk aktuálně způsoben ztrátami na akciových trzích ve Spojených státech, kde oslabovaly zejména akcie technologických firem. Na podobné poklesy zpravidla investoři reagují odprodejem rizikových aktiv, což jsou kvůli vysoké volatilitě také bitcoiny a další kryptoměny.

Reklama

Související témata:

Související články

Svět kryptoměn se hroutí

Bitcoin, ethereum, tether, XRP a tisíce dalších. V současnosti prakticky neexistuje kryptoměna, která by v posledních dnech nezaznamenala výrazný propad kurzu....

Výběr článků

Načítám