Hlavní obsah

Hackeři ukradli stovky tisíc e-mailů z ruské investiční firmy

– Moskva

Hnutí Anonymous má další zářez na pažbě, podařilo se mu nabourat počítačové systémy ruské realitní investiční společnosti Accent Capital. Hackeři z ní získali statisíce e-mailů, jak informovali na Twitteru. Všechny jsou nyní volně ke stažení prostřednictvím webového projektu Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets), kde jsou publikovány uniklé soubory pravidelně.

Foto: repro Accent Capital

Webové stránky společnosti Accent Capital

Článek

„Prostřednictvím DDoSecrets jsme aktuálně zveřejnili 365 000 e-mailů, tedy 211 GB dat, z ruské společnosti Accent Capital,“ uvedli hackeři na Twitteru. Na rozdíl od mnoha jiných realitních investičních společností Accent Capital vlastní nebo se přímo podílí na správě mnoha nemovitostí, do kterých její klienti investují.

Hackeři se také pochlubili, že od konce února, kdy vyhlásili Rusku kybernetickou válku, zveřejnili již více než šest milionů ruských dokumentů a e-mailů. „To odpovídá 6 TB dat,“ doplnili hackeři.

Jen v tomto týdnu byly zveřejněny statisíce e-mailových zpráv hned z několika ruských společností. Patří mezi ně správce nemovitostí Sawatzky, investiční firma Worldwide Invest, zveřejněny byly také e-maily Generálního oddělení vojsk a civilní výstavby či společnosti Tendertech, která se specializuje na zpracování finančních a bankovních dokumentů jménem podniků a podnikatelů.

„Zavazujeme se zveřejnit více údajů patřících ruským subjektům, a to včetně vlády a komerčních bank,“ naznačili už ve středu hackeři, na jaké cíle se kvůli válce na Ukrajině nyní zaměří.

Kromě ruských finančních institucí na ruském trhu stále ještě působí řada zahraničních bank. Jednou z nich je například Raiffeisen Bank, která má pobočky i v Česku, dále jde hned o několik čínských bank – Industrial Bank či Agricultural Bank of China či China Construction Bank.

Na mušce je ruská vláda i banky, ohlásilo hnutí Anonymous další cíle útoku

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám