Hlavní obsah

Tip na svačinu na cestu: Recept na řízečky v podmáslí

0:52
0:52

Poslechněte si tento článek

Ať už plánujete, co s sebou zabalíte jako svačinu na cestu, nebo vyrážíte na piknik, s řízečky v podmáslí zajisté zabodujete. Díky marinádě z podmáslí budou šťavnaté a veliké tak akorát do ruky.

Foto: Profimedia.cz

Řízečky v podmáslí

Článek
INGREDIENCE:
500 g kuřecích prsou2–3 vejce
1 hrnek podmáslí1 hrnek strouhanky
2 lžičky hořčiceolej nebo sádlo na smažení
2 stroužky česnekusůl a pepř
1 hrnek hladké mouky

POSTUP:

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky: odřízněte volnou část masa, prsa rozřízněte naplocho na dvě poloviny a ty můžete ještě překrojit na dvě části.
  2. Ve větší míse promíchejte podmáslí, hořčici a prolisovaný česnek. Přidejte maso a nechte v chladu odležet přes noc.
  3. Druhý den maso vyjměte z marinády, nechte dobře okapat, osolte, opepřete. Obalte v mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance.
  4. Na pánvi rozpalte vyšší vrstvu tuku a řízečky zvolna osmažte z obou stran dozlatova.

Výběr článků

Načítám