Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
500 g kuřecích prsou | 2–3 vejce |
1 hrnek podmáslí | 1 hrnek strouhanky |
2 lžičky hořčice | olej nebo sádlo na smažení |
2 stroužky česneku | sůl a pepř |
1 hrnek hladké mouky |
POSTUP:
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky: odřízněte volnou část masa, prsa rozřízněte naplocho na dvě poloviny a ty můžete ještě překrojit na dvě části.
- Ve větší míse promíchejte podmáslí, hořčici a prolisovaný česnek. Přidejte maso a nechte v chladu odležet přes noc.
- Druhý den maso vyjměte z marinády, nechte dobře okapat, osolte, opepřete. Obalte v mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance.
- Na pánvi rozpalte vyšší vrstvu tuku a řízečky zvolna osmažte z obou stran dozlatova.