Hlavní obsah

Recept na grilovaná kuřecí srdíčka

1:14
1:14

Poslechněte si tento článek

Grilovat nemusíte jenom drahé prémiové kusy masa: kuřecí srdíčka pořídíte za pár korun a ugrilujete je za chviličku. Vaše hosty zaručeně překvapí, a když je ochutnají, určitě budou chtít recept, z grilu totiž chutnají skvěle!

Foto: Shuttestock

Grilovaná kuřecí srdíčka

Článek

Do pražské restaurace Brasileiro ve Slovanském domě se na grilovaná kuřecí srdíčka vracejí zákazníci roky. Šéfkuchař Karel Brigant recept netají, a tak si na nich můžete pochutnat i vy.

Marinuje je v oleji s česnekem a čerstvou bazalkou: můžete je udělat přesně podle jeho receptu nebo zkusit místo bazalky tymián či špetku rozmarýnu.

Srdíčka napíchejte nejlépe na kovové špízové jehly, bude se vám s nimi lépe pracovat. Pokud je nemáte, můžete použít i dřevěné špejle, ty však předtím, než na ně napícháte srdíčka, vložte alespoň na 20 minut nasáknout do nádoby s vodou, aby při grilování neshořely.

INGREDIENCE
20 kuřecích srdíček čerstvá bazalka
50 ml rostlinného olejesůl
4 stroužky česneku

POSTUP:

  1. Srdíčka pečlivě očistěte a zbavte všech blanek a cév.
  2. Připravte si marinádu z oleje, čerstvého česneku a nasekané bazalky. Srdíčka v ní nechte marinovat v lednici alespoň 24 hodin.
  3. Poté naložená srdíčka osolte, napíchněte na špízové jehlice a zprudka ugrilujte. Do deseti minut by měla být hotová a připravena k podávání.
Související témata:

Výběr článků

Načítám