Článek
Do pražské restaurace Brasileiro ve Slovanském domě se na grilovaná kuřecí srdíčka vracejí zákazníci roky. Šéfkuchař Karel Brigant recept netají, a tak si na nich můžete pochutnat i vy.
Marinuje je v oleji s česnekem a čerstvou bazalkou: můžete je udělat přesně podle jeho receptu nebo zkusit místo bazalky tymián či špetku rozmarýnu.
Srdíčka napíchejte nejlépe na kovové špízové jehly, bude se vám s nimi lépe pracovat. Pokud je nemáte, můžete použít i dřevěné špejle, ty však předtím, než na ně napícháte srdíčka, vložte alespoň na 20 minut nasáknout do nádoby s vodou, aby při grilování neshořely.
INGREDIENCE | |
---|---|
20 kuřecích srdíček | čerstvá bazalka |
50 ml rostlinného oleje | sůl |
4 stroužky česneku |
POSTUP:
- Srdíčka pečlivě očistěte a zbavte všech blanek a cév.
- Připravte si marinádu z oleje, čerstvého česneku a nasekané bazalky. Srdíčka v ní nechte marinovat v lednici alespoň 24 hodin.
- Poté naložená srdíčka osolte, napíchněte na špízové jehlice a zprudka ugrilujte. Do deseti minut by měla být hotová a připravena k podávání.