Hlavní obsah

Recept na zeleninové špízy

0:43
0:43

Poslechněte si tento článek

Barevné, křupavé a voňavé z grilu. Zeleninové špízy jsou ideální jako příloha k masu nebo lehké letní jídlo.

Foto: Shutterstock

Zeleninové špízy

Článek
INGREDIENCE:
1 menší cuketasůl
2 červené paprikypepř
2 červené cibulesnítka rozmarýnu nebo tymiánu
2–3 lžíce olivového oleje

POSTUP:

  1. Cuketu nakrájejte na silnější kolečka, papriky na širší proužky a cibule na měsíčky.
  2. Všechnu zeleninu dejte do mísy, zakapejte olejem, osolte, opepřete a přidejte nasekané bylinky. Promíchejte a napíchejte střídavě na špízové jehly nebo dřevěné špejle.
  3. Grilujte na středním plameni asi 10–12 minut. Průběžně otáčejte, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane lehce křupavá.

TIP: Použijte zeleninu, kterou máte k dispozici – hodí se lilek, cherry rajčátka, žampiony nebo mrkev.

Související témata:

Výběr článků

Načítám