Hlavní obsah

Recept na ugandský Rolex, ikonické pouliční jídlo

S luxusními hodinkami nemá tato ikonická zeleninová omeleta zabalená v placce chapati nic společného. Jde o slovní hříčku odvozenou od spojení rolled eggs, tedy rolovaná vejce. Pokrm vznikl v Ugandě a velmi rychle si jej oblíbili i tamní turisté.

Foto: Shutterstock

Ugandský Rolex

Článek
INGREDIENCE:
2 placky chapati (nebo jiné ploché chlebové placky)100 g zelí, nakrájené na tenké nudličky
1 malá cibule, jemně nakrájená 3 lžíce oleje
4 vejcesůl a pepř
1 rajče, nakrájené na drobné kostičkyčerstvé bylinky (koriandr, petrželová nať)

POSTUP:

  1. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje. Cibuli krátce osmahněte, přidejte rajče a zelí a krátce orestujte.
  2. V míse prošlehejte vejce se solí a pepřem, přisypte bylinky a promíchejte. K orestované zelenině přidejte ještě lžíci oleje a vlijte polovinu vaječné směsi. Usmažte z obou stran tenkou omeletu.
  3. Chapati krátce ohřejte na suché pánvi nebo v mikrovlnce. Položte omeletu na chapati a pevně srolujte do rolky. Stejně připravte i druhou rolku.
Související témata:
Chapati (Čapátí)

Výběr článků

Načítám