Článek
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 600 g kuřecích prsou nebo stehen | sůl, pepř podle chuti |
| 1 červená paprika | 8 pšeničných tortill |
| 1 zelená paprika | cca 100 g čedaru |
| 1 žlutá paprika | zakysaná smetana |
| 1 větší červená cibule | |
| Na marinádu: | |
| 4 lžíce oleje | 1 stroužek česneku, prolisovaný |
| 2 lžičky mleté papriky, sladké nebo uzené | šťáva z ½ limetky |
| 1 lžička drceného kmínu | |
| Na rajčatovou salsu: | |
| 3 rajčata, nakrájená na malé kostičky | šťáva z poloviny limetky |
| 1/2 červené cibule, velmi jemně nakrájené | 4 lžíce koriandru, jemně nasekaného |
| 1 malý stroužek česneku, jemně nasekaný | sůl a pepř |
| 1 lžička bílého vinného octa | |
POSTUP:
- Suroviny na marinádu prošlehejte ve větší míse. Kuřecí maso nakrájejte na proužky, dobře promíchejte s marinádou a nechte v chladu odležet alespoň půl hodiny, klidně ale do druhého dne.
- Promíchejte všechny suroviny na rajčatovou salsu a nechte chvíli v chladu odležet.
- Papriku nakrájejte na proužky, cibuli na půlkolečka. Rozpalte pánev, vyjměte maso z marinády a opečte dozlatova z obou stran, potrvá to asi 5–6 minut. Přidejte zeleninu a restujte dalších 5–7 minut, dokud papriky lehce nezměknou, ale zůstanou křupavé.
- Podávejte ihned v nahřátých tortillách, se zakysanou smetanou, strouhaným čedarem a rajčatovou salsou.
TIP: Tortilly dozdobte čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou.

