Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
600 g kuřecích prsou nebo stehen | sůl, pepř podle chuti |
1 červená paprika | 8 pšeničných tortill |
1 zelená paprika | cca 100 g čedaru |
1 žlutá paprika | zakysaná smetana |
1 větší červená cibule | |
Na marinádu: | |
4 lžíce oleje | 1 stroužek česneku, prolisovaný |
2 lžičky mleté papriky, sladké nebo uzené | šťáva z ½ limetky |
1 lžička drceného kmínu | |
Na rajčatovou salsu: | |
3 rajčata, nakrájená na malé kostičky | šťáva z poloviny limetky |
1/2 červené cibule, velmi jemně nakrájené | 4 lžíce koriandru, jemně nasekaného |
1 malý stroužek česneku, jemně nasekaný | sůl a pepř |
1 lžička bílého vinného octa |
POSTUP:
- Suroviny na marinádu prošlehejte ve větší míse. Kuřecí maso nakrájejte na proužky, dobře promíchejte s marinádou a nechte v chladu odležet alespoň půl hodiny, klidně ale do druhého dne.
- Promíchejte všechny suroviny na rajčatovou salsu a nechte chvíli v chladu odležet.
- Papriku nakrájejte na proužky, cibuli na půlkolečka. Rozpalte pánev, vyjměte maso z marinády a opečte dozlatova z obou stran, potrvá to asi 5–6 minut. Přidejte zeleninu a restujte dalších 5–7 minut, dokud papriky lehce nezměknou, ale zůstanou křupavé.
- Podávejte ihned v nahřátých tortillách, se zakysanou smetanou, strouhaným čedarem a rajčatovou salsou.
TIP: Tortilly dozdobte čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou.