Hlavní obsah

Recept na kuřecí fajitas

0:59
0:59

Poslechněte si tento článek

Pokud vám došly nápady, co vařit, zkuste kuřecí fajitas. Kuře, paprika a cibule se opečou během pár minut, u stolu už jen stačí přidat rajčatovou salsu a bylinky a naplnit tortillu.

Foto: Shutterstock

Kuřecí fajitas

Článek
INGREDIENCE:
600 g kuřecích prsou nebo stehen sůl, pepř podle chuti
1 červená paprika 8 pšeničných tortill
1 zelená paprikacca 100 g čedaru
1 žlutá paprikazakysaná smetana
1 větší červená cibule
Na marinádu:
4 lžíce oleje1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžičky mleté papriky, sladké nebo uzenéšťáva z ½ limetky
1 lžička drceného kmínu
Na rajčatovou salsu:
3 rajčata, nakrájená na malé kostičkyšťáva z poloviny limetky
1/2 červené cibule, velmi jemně nakrájené 4 lžíce koriandru, jemně nasekaného
1 malý stroužek česneku, jemně nasekanýsůl a pepř
1 lžička bílého vinného octa

POSTUP:

  1. Suroviny na marinádu prošlehejte ve větší míse. Kuřecí maso nakrájejte na proužky, dobře promíchejte s marinádou a nechte v chladu odležet alespoň půl hodiny, klidně ale do druhého dne.
  2. Promíchejte všechny suroviny na rajčatovou salsu a nechte chvíli v chladu odležet.
  3. Papriku nakrájejte na proužky, cibuli na půlkolečka. Rozpalte pánev, vyjměte maso z marinády a opečte dozlatova z obou stran, potrvá to asi 5–6 minut. Přidejte zeleninu a restujte dalších 5–7 minut, dokud papriky lehce nezměknou, ale zůstanou křupavé.
  4. Podávejte ihned v nahřátých tortillách, se zakysanou smetanou, strouhaným čedarem a rajčatovou salsou.

TIP: Tortilly dozdobte čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou.

Související témata:
Kuřecí fajitas
Mexická kuchyně

Výběr článků

Načítám