Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
350 g těstovin | 4 lžíce zeleného pesta (nejlépe bazalkového) |
2 menší cukety (cca 400 g), nakrájené na půlkolečka | sůl |
3 lžíce olivového oleje | pepř |
2 stroužky česneku, nasekané najemno | parmazán a čerstvá bazalka k podávání |
POSTUP:
- Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím si připravte cuketu. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cuketu, osolte a opepřete.
- Restujte asi 7–8 minut, dokud lehce nezměkne a nezačne zlátnout. Poté přimíchejte česnek a nechte krátce rozvonět (pozor, aby nezhořkl).
- Uvařené těstoviny slijte, trochu vody si nechte stranou. Přidejte těstoviny do pánve k cuketě, vmíchejte pesto a pár lžic vody z vaření. Dobře promíchejte, aby se omáčka spojila a těstoviny krásně obalila.
- Ihned podávejte s nastrouhaným parmazánem a pár lístky bazalky navrch.