Hlavní obsah

Recept na těstoviny s cuketou, česnekem a pestem

0:55
0:55

Poslechněte si tento článek

Ukázkový příklad toho, jak může být bezmasé jídlo jednoduché a přitom plné chuti – večeře bude hotová dřív, než se stihnete zeptat: „Kde je ten parmazán?“

Foto: Shutterstock

Těstoviny s cuketou, česnekem a pestem

Článek
INGREDIENCE:
350 g těstovin4 lžíce zeleného pesta (nejlépe bazalkového)
2 menší cukety (cca 400 g), nakrájené na půlkolečkasůl
3 lžíce olivového olejepepř
2 stroužky česneku, nasekané najemnoparmazán a čerstvá bazalka k podávání

POSTUP:

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím si připravte cuketu. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cuketu, osolte a opepřete.
  2. Restujte asi 7–8 minut, dokud lehce nezměkne a nezačne zlátnout. Poté přimíchejte česnek a nechte krátce rozvonět (pozor, aby nezhořkl).
  3. Uvařené těstoviny slijte, trochu vody si nechte stranou. Přidejte těstoviny do pánve k cuketě, vmíchejte pesto a pár lžic vody z vaření. Dobře promíchejte, aby se omáčka spojila a těstoviny krásně obalila.
  4. Ihned podávejte s nastrouhaným parmazánem a pár lístky bazalky navrch.

Výběr článků

Načítám