Článek
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 600 g kuřecích stehen bez kůže a kostí, nakrájených na větší kostky | 1/2 lžičky mletého kmínu |
| 3 lžíce bílého jogurtu | sůl |
| 1 lžička mleté papriky | šťáva z 1/2 citronu |
| 1 lžička garam masaly | |
| Na omáčku: | |
| 4 lžíce másla | 150 ml smetany ke šlehání |
| 1 střední cibule, nakrájená najemno | 1 lžička garam masaly |
| 3–4 stroužky česneku, nasekané | 1 lžička cukru |
| 2 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného | sůl |
| 1 lžíce rajčatového protlaku | 150 ml smetany ke šlehání |
| 1 plechovka drcených rajčat | |
POSTUP:
- Maso smíchejte s jogurtem, kořením, citronovou šťávou, solí a nechte alespoň 30 minut marinovat - ideálně přes noc. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a maso opečte ze všech stran dozlatova. Vyjměte a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi rozehřejte lžíci másla. Přisypte cibuli a orestujte ji dozlatova.
- Přidejte česnek, zázvor a rajčatový protlak, vše krátce orestujte. Přidejte drcená rajčata, garam masalu, cukr a trochu soli. Promíchejte, vraťte do omáčky maso, přiklopte a duste 30-35 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso nezměkne.
- Zalijte smetanou, promíchejte a společně už jenom krátce prohřejte. Na závěr vmíchejte ještě lžíci studeného másla, které omáčku vyhladí a spojí.
Jogurtové placky
Jednoduché, měkké a hotové snad rychleji, než by se uvařila rýže.
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 200 g hladké mouky | 150 g hustého bílého jogurtu |
| 1/2 lžičky soli | olej nebo rozpuštěné máslo na potření |
| 1/2 lžičky prášku do pečiva | |
POSTUP:
- Mouku smíchejte se solí a práškem do pečiva. Přidejte jogurt a vypracujte měkké, nelepivé těsto. Pokud je moc suché, přidejte lžičku vody. Nechte pár minut odležet.
- Těsto rozdělte na 4-6 kousků, vyválejte tenké placky (cca 3 mm) a opékejte je nasucho na rozehřáté pánvi 1-2 minuty z každé strany. Ještě teplé potřete trochou oleje nebo másla.


