Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
1,5 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky | 2 lžičky mleté sladké papriky |
2 cibule, nakrájené na kostičky | 1/2 lžičky mletého kmínu |
2 papriky, nakrájené na kostičky | 300 g měkké klobásy |
2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky | sůl a pepř |
2 stroužky česneku |
POSTUP:
- Ve větším kastrolu rozpalte sádlo a osmažte cibuli dosklovata. Přidejte papriku a také ji krátce opečte. Osolte, opepřete, přidejte česnek a kmín, vsypte mletou papriku a dobře, ale krátce, ji rozmíchejte v horkém tuku.
- Přidejte rajčata a brambory a zalijte vodou tak, aby brambory lehce vykukovaly nad hladinou.
- Pomalu duste pod pokličkou, až budou brambory úplně měkké a zelenina se začne rozpadat. Nakonec přidejte nakrájenou uzeninu, už jenom krátce prohřejte, odstavte a nechte chvíli uležet. Podávejte s dobrým chlebem a kvašenou okurkou nebo čerstvým salátem z rajčat, cibule a paprik.
TIP: Brambory nechte lehce rozvařit. Společně se zeleninou zahustí omáčku bez toho, abyste museli přidat mouku.