Hlavní obsah

Recept na bramborový paprikáš

0:57
0:57

Poslechněte si tento článek

Pár poměrně levných surovin a taková lahůdka! Když se spojí v jednom hrnci cibule, rajčata a papriky, nemůže to dopadnout jinak.

Foto: Shutterstock

Bramborový paprikáš

Článek
INGREDIENCE:
1,5 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky2 lžičky mleté sladké papriky
2 cibule, nakrájené na kostičky1/2 lžičky mletého kmínu
2 papriky, nakrájené na kostičky300 g měkké klobásy
2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičkysůl a pepř
2 stroužky česneku

POSTUP:

  1. Ve větším kastrolu rozpalte sádlo a osmažte cibuli dosklovata. Přidejte papriku a také ji krátce opečte. Osolte, opepřete, přidejte česnek a kmín, vsypte mletou papriku a dobře, ale krátce, ji rozmíchejte v horkém tuku.
  2. Přidejte rajčata a brambory a zalijte vodou tak, aby brambory lehce vykukovaly nad hladinou.
  3. Pomalu duste pod pokličkou, až budou brambory úplně měkké a zelenina se začne rozpadat. Nakonec přidejte nakrájenou uzeninu, už jenom krátce prohřejte, odstavte a nechte chvíli uležet. Podávejte s dobrým chlebem a kvašenou okurkou nebo čerstvým salátem z rajčat, cibule a paprik.

TIP: Brambory nechte lehce rozvařit. Společně se zeleninou zahustí omáčku bez toho, abyste museli přidat mouku.

Související témata:

Výběr článků

Načítám