Hlavní obsah

Recept na toskánské kuře

1:08
1:08

Poslechněte si tento článek

I když název pokrmu připomíná Itálii, kuchyní této země se pouze inspiroval. Oblibu si získal zejména ve Velké Británii, kde k jeho popularitě výrazně přispěla oblíbená autorka kuchařek Mary Berryová.

Foto: Shutterstock

Toskánské kuře

Článek
INGREDIENCE:
6 kuřecích stehen bez kůže, nakrájených na kousky150 ml bílého vína
2 lžíce hladké mouky150 ml kuřecího vývaru
4 lžíce oleje150 ml smetany ke šlehání
1 cibule, jemně nasekaná150 g baby špenátu
1 červená paprika, nakrájená na kostičky60 g parmazánu, nastrouhaného
2 stroužky česneku, prolisovanésůl
2 lžičky rajčatového protlakumletý pepř
30 g sušených rajčat

POSTUP:

  1. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozehřejte polovinu oleje na středně vysokém plameni. Kuřecí stehna osolte, opepřete, poprašte moukou a opečte ze všech stran dozlatova. Opečené maso vyjměte a dejte stranou.
  2. Do pánve přilijte zbytek oleje, přidejte cibuli a papriku. Vše osolte a za občasného míchání restujte 4-5 minut dozlatova. Přidejte česnek, rajčatový protlak a nasekaná sušená rajčata. Promíchejte a nechte krátce rozvonět.
  3. Přilijte bílé víno a nechte ho téměř odpařit. Přidejte vývar, zvyšte teplotu a přiveďte k varu. Vraťte kuřecí maso do pánve i se šťávou, kterou pustilo. Přiklopte, stáhněte plamen a duste asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
  4. Vmíchejte smetanu a už jenom krátce povařte. Nakonec vmíchejte špenát a po chvilce odstavte. Posypte parmazánem a podávejte.
Související témata:
Sušená rajčata

Výběr článků

Načítám