Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
6 kuřecích stehen bez kůže, nakrájených na kousky | 150 ml bílého vína |
2 lžíce hladké mouky | 150 ml kuřecího vývaru |
4 lžíce oleje | 150 ml smetany ke šlehání |
1 cibule, jemně nasekaná | 150 g baby špenátu |
1 červená paprika, nakrájená na kostičky | 60 g parmazánu, nastrouhaného |
2 stroužky česneku, prolisované | sůl |
2 lžičky rajčatového protlaku | mletý pepř |
30 g sušených rajčat |
POSTUP:
- Ve větší pánvi nebo kastrolu rozehřejte polovinu oleje na středně vysokém plameni. Kuřecí stehna osolte, opepřete, poprašte moukou a opečte ze všech stran dozlatova. Opečené maso vyjměte a dejte stranou.
- Do pánve přilijte zbytek oleje, přidejte cibuli a papriku. Vše osolte a za občasného míchání restujte 4-5 minut dozlatova. Přidejte česnek, rajčatový protlak a nasekaná sušená rajčata. Promíchejte a nechte krátce rozvonět.
- Přilijte bílé víno a nechte ho téměř odpařit. Přidejte vývar, zvyšte teplotu a přiveďte k varu. Vraťte kuřecí maso do pánve i se šťávou, kterou pustilo. Přiklopte, stáhněte plamen a duste asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Vmíchejte smetanu a už jenom krátce povařte. Nakonec vmíchejte špenát a po chvilce odstavte. Posypte parmazánem a podávejte.