Hlavní obsah

V Suezském průplavu uvázla loď s ukrajinskou kukuřicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V severní části Suezského průplavu v pondělí na několik hodin uvázla nákladní loď, která najela na mělčinu. Informovaly o tom agentury s odkazem na společnost Leth Agencies poskytující služby lodím proplouvajícím kanálem. Ty nabraly jen menší zpoždění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Loď MV Glory, která má na délku 225 metrů, najela na mělčinu nedaleko města Kantara, které leží v egyptské provincii Ismáílíja. Podle Leth Agencies tři remorkéry plavidlo znovu dostaly na větší hloubku a kolem 09:00 SELČ se provoz vrátil k normálu. Plavidlo uvázlo v části průplavu, určené pro jednosměrný provoz.

Podle istanbulského koordinačního střediska pro vývoz ukrajinských zemědělských produktů přes Černé moře je MV Glory naložená 65 000 tunami kukuřice z Ukrajiny. Míří do Číny.

Podle AP není zatím jasné, proč loď najela na mělčinu. V části Egypta, také v jeho severně položených provinciích, panovalo v neděli špatné počasí.

Suezský průplav, kterým prochází přes deset procent světového obchodu včetně sedmi procent globálních dodávek ropy, zablokovala předloni v březnu na několik dnů v jeho jižní části přes 400 metrů dlouhá a 220 000 tun vážící kontejnerová loď Ever Given, která najela na mělčinu. Kontejnerová loď, registrovaná v Panamě, mířila z Číny do nizozemského přístavu Rotterdam.

Loď, která blokovala Suezský průplav, dorazila po čtvrt roce do cíle

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám