Hlavní obsah

Škodovka vyhrála tendr na tramvaje do Maďarska

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Škoda Transportation dodá do severomaďarského města Miskolc jednatřicet nízkopodlažních tramvají. Hodnota zakázky se blíží dvěma miliardám korun, plzeňské strojírny ve výběrovém řízení mimo jiné porazily italskou firmu AnsaldoBreda či španělskou CAF.

Článek

„Po vyhraných tendrech v hodnotě dvě a půl miliardy na dodávku výzbrojí pro turecké lokomotivy a čínské metro, je úspěch v maďarském Miskolci dalším důkazem konkurenceschopnosti našich výrobků na zahraničních trzích,“ uvedl generální ředitel firmy Josef Bernard.

Plzeňská Škodovka začne s prvními dodávkami dva roky od podpisu kontraktu – ten by měl být podle předpokladů uzavřen v lednu 2012. Úplně jisté to ale není, tendr se totiž koná už po třetí. „Na základě zkušeností z předcházejících výběrových řízení v Miskolci předpokládáme, že se neúspěšní kandidáti odvolají,“ uvedl Zdeněk Majer, viceprezident pro obchod Škody Transportation.

„Vzhledem k tomu, že se jedná už o čtvrtý tendr na dodávku tramvají, jsme přesvědčeni, že je naše nabídka připravena tak, aby případné námitky konkurentů byly antimonopolním úřadem zamítnuty,“ dodal Majer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám