Hlavní obsah

Škodovka ve čtvrtletí zvýšila zisk, mateřský Volkswagen zaznamenal nečekaný propad

Aktualizováno

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto ze skupiny Volkswagen v letošním prvním čtvrtletí zvýšila provozní zisk meziročně o 5,3 procenta na 437 miliónů eur (11,1 miliardy korun). Volkswagen to ve čtvrtek oznámil v rámci zprávy o svých hospodářských výsledcích. Mateřskému koncernu se zisk propadl 3,6 procenta na 4,21 miliardy eur (107,1 miliardy korun).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Továrna Škoda Auto v Kvasinách

Článek

Čtvrtletní tržby Škodovky vzrostly o 4,9 procenta na 4,5 miliardy eur (114,5 miliardy korun). Škoda Auto již dříve uvedla, že v prvním čtvrtletí zvýšila odbyt o 11,7 procenta na rekordních 316 700 vozů.

Volkswagen v dubnu oznámil, že Škoda se v rámci reorganizace koncernu stane součástí skupiny zaměřené na masový trh s označením Volume, která bude zahrnovat i značky Volkswagen a Seat. [celá zpráva]

Provozní zisk celého koncernu Volkswagen se v prvním čtvrtletí navzdory růstu tržeb nečekaně meziročně snížil o 3,6 procenta na 4,21 miliardy eur (107,1 miliardy korun) z 4,37 miliardy. Zisk skupiny zaostal za očekáváním analytiků, kteří podle průzkumu agentury Reuters počítali s růstem na 4,47 miliardy eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám