Hlavní obsah

Odchod západních firem z Ruska pokračuje. Nově se přidává Marks & Spencer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský řetězec módního oblečení Marks & Spencer se definitivně stahuje z ruského trhu. Upozornil na to server BBC s odkazem na středeční tiskovou zprávu společnosti o finančních výsledcích za minulý rok. Jedná se tak o další velkou západní značku, jež v posledních dnech potvrdila kompletní odchod z Ruska.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Prodejna Marks & Spencer v Londýně

Článek

Marks & Spencer zastavil dodávky zboží do Ruska v reakci na jeho vojenskou invazi na Ukrajinu už v březnu, zároveň však uvedl, že kvůli franšízovým smlouvám se nemůže z ruského trhu zcela stáhnout.

V Rusku měl tak své obchody nadále otevřeny.

Ve středu maloobchodní řetězec potvrdil, že po úspěšných jednáních zcela opustí svou ruskou franšízu. Firma očekává, že náklady na odchod budou ve výši 31 milionů liber (zhruba 895 milionů korun).

Z Ruska odchází i Levi’s. Téměř po třiceti letech

Stalo se

Marks & Spencer v Rusku zaměstnává 1200 pracovníků ve 48 prodejnách, které provozuje turecká společnost FiBA, uvedla BBC.

Oznámení o odchodu z ruského trhu v posledních dnech oznámily také další západní společnosti jako například rovněž módní prodejce Levi's, fastfoodový gigant McDonald's či kavárenský řetězec Starbucks.

Reklama

Výběr článků

Načítám