Hlavní obsah

Nové kompenzace: na co mají nárok uzavřené provozovny

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda ve středu oznámila návrat do pátého stupně systému PES a velké zpřísnění restrikcí, které od neděle postihne zejména obchody. Již dříve byla uzavřena kulturní zařízení, sportoviště nebo gastronomické provozy. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) slíbil prodloužení všech kompenzačních programů, na sto procent se také má zvýšit kompenzace nájemného pro zavřené provozovny.

Foto: Novinky

Zavřený bazén

Článek

Podle Havlíčka pro uzavřené provozovny vznikne úplně nový program. „Bude navazovat na připravený program Covid gastro pro restaurace, se kterým ho sloučíme,” řekl ministr po tiskové konferenci vlády.

„Je jedno, jestli se jedná o obchod, fitness centrum, kino, welness nebo bazény,“ uvedl Havlíček s tím, že program představí na příštím zasedání vlády.

Oznámené kompenzace
Mzdy:
Pro všechny uzavřené provozovny platí stoprocentní kompenzace mezd a stoprocentní kompenzace odvodů za všechny zaměstnance .
Nájemné:
Pokračuje program Covid nájemné. Má platit pro všechny uzavřené provozovny za plné tři měsíce (říjen, listopad, prosinec) bez ohledu na to, jak dlouho jsou uzavřeny. Výše kompenzace má činit 100 procent, tedy plnou výši nájemného.
Kompenzační bonus pro OSVČ:
Nadále pokračuje kompenzační bonus pro OSVČ ve výši 500 korun na den, v přepočtu 15 tisíc měsíčně.
Speciální program pro uzavřené provozovny:
Sloučí se s připravovaným programem Covid gastro, má být mířen na všechny uzavřené provozovny, například kina, bazény, fitness centra nebo obchody. Podrobnosti zatím nejsou známé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám