Hlavní obsah

Johnson & Johnson o sedm procent zvýšil zisk

Novinky, ČTK, bož

Americká společnost Johnson & Johnson v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 6,9 procenta na 6,2 miliardy amerických dolarů (133 miliard korun). Hospodaření podpořil růst ve farmaceutické divizi a pokračující oživení v divizi lékařských přístrojů. Firma také v úterý uvedla, že ve čtvrtletí prodala vakcíny proti covidu-19 za 100 milionů dolarů (2,15 miliardy korun).

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Logo společnosti Johnson & Johnson

Článek

Podnik už dříve oznámil, že nechce na vakcínách vydělávat a že do konce pandemie je nebude prodávat se ziskem, informovala agentura Reuters.

Na základě příznivých výsledků se společnost rozhodla zvýšit čtvrtletí dividendu z 1,01 na 1,06 dolaru na akcii.

Tržby ve čtvrtletí stouply o 7,9 procenta na 22,3 miliardy dolarů (480 miliard korun). Zisk na akcii bez mimořádných položek vzrostl o 12,6 procenta na 2,59 dolaru. Tržby ve farmaceutické divizi stouply o 9,6 procenta na 12,2 miliardy dolarů (262 miliard korun).

EMA: Vakcína Johnson & Johnson může vyvolat sraženiny

Koronavirus

Tržby v divizi spotřebitelských produktů klesly o 2,3 procenta na 3,5 miliardy (75,23 miliardy korun). Patří pod ni třeba značka kosmetiky Neutrogena, dětská kosmetika Johnson's Baby, přípravky pro odvykání kouření Nicorette nebo volně prodejný lék na alergii Zyrtec.

Pokles způsobila skutečnost, že se loni spotřebitelé na začátku pandemie výrazně zásobili některými volně prodejnými léky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám