Hlavní obsah

Henkel koupil od Japonců amerického výrobce kosmetiky Zotos

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá společnost Henkel se domluvila na koupi amerického výrobce vlasové kosmetiky Zotos International od japonské firmy Shiseido za 485 miliónů dolarů (10,7 miliardy korun). Henkel si od akvizice slibuje zvýšení podílu na americkém trhu v oblasti péče o vlasy. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Clynt Garnham Industry / Alamy, Profimedia.cz

Německá společnost Henkel se domluvila na koupi amerického výrobce vlasové kosmetiky Zotos International od japonské firmy Shiseido za 485 miliónů dolarů (10,7 miliardy korun).

Článek

Transakce by měla být dokončena v prosinci letošního roku. Prodeje Zotosu loni dosáhly výše zhruba 230 miliónů dolarů (pět miliard korun). Henkel prostřednictvím americké společnosti rozšíří své portfolio například o značky Joico nebo Zotos Professional, uvedla německá firma.

Jde již o třetí akvizici Henkelu na americkém trhu v oblasti péče o vlasy. V roce 2014 převzal značky Sexy Hair, Alterna a Kenra, v září letošního roku pak koupil společnost Nattura Laboratorios, která vlastní značku Pravana.

Podle Shiseida je prodej americké firmy Henkelu součástí strategie, v jejímž rámci se v budoucnu soustředí na asijské trhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám