Hlavní obsah

Do Prahy míří další slavný americký fastfood Five Guys

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Česka expanduje známý americký fastfoodový řetězec Five Guys, který se zaměřuje na hamburgery se spoustou masa, ale také za o něco vyšší ceny. První pobočka by měla otevřít v Praze na Národní třídě během příštího roku.

Foto: Profimedia.cz

Ve Five Guys servírují k cheeseburgeru se slaninou vedle hranolků i buráky

Článek

Po listopadovém otevření první pobočky fastfoodu Popeyes, který do Čech přinesl kuřecí speciality z Lousiany a před kterým se poněkud překvapivě na Václavském náměstí v metropoli stále stojí fronty, bude následovat řetězec Five Guys.

Ten se zaměřuje především na hamburgery, hranolky a mléčné koktejly.

Hamburgery, které jsou podle reklamy bez konzervantů a umělých přísad v mase, vycházejí v přepočtu na zhruba 250 korun. Je ale otázkou, jak firma nastaví ceny v tuzemsku proti konkurentům.

Válka franšíz. Boje Izraele a Hamásu rozdělily značku McDonald's

Blízký a Střední východ

Od roku 1986, kdy se otevřela první restaurace Five Guys v americkém Arlingtonu ve státě Virginia, se značka rozšířila do celého světa.

Operuje s více než 1800 pobočkami, které se vedle Spojených států nachází také v Asii, Austrálii i několika zemích Evropy, včetně Německa a Rakouska. Nyní se má dočkat konečně i Česko.

„Připravte se na pikantní rok 2024, kdy otevíráme nové pobočky v Rakousku a zahajujeme premiéru v Praze,“ uvedl na síti LinkedIn Petros Stathis, ředitel firmy Monterock, která vlastní franšízová práva Five Guys.

Podle informací Hospodářských novin, které se zprávou přišly jako první, se premiérová restaurace bude nacházet v obchodním domě Máj na pražské ulici Národní, jež nyní prochází velkou rekonstrukcí.

Dokončení rekonstrukce se očekává během druhého či třetího čtvrtletí příštího roku. V Máji by se poté měla objevit i druhá pražská pobočka Popeyes.

Subway je blízko prodeji. Převzít se ho chystá majitel Dunkin Donuts

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám