Hlavní obsah

Boeing po čtyřech měsících obnovil dodávky dreamlinerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký výrobce letadel Boeing obnovil po téměř čtyřech měsících dodávky svých nejmodernějších letadel 787 Dreamliner zákazníkům. Dreamlinery byly vyřazeny od ledna z provozu kvůli závadě na bateriích a firma na nich musela udělat konstrukční změny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dreamliner polské společnosti LOT na pražském letišti

Článek

Boeing v úterý sdělil, že dodal nový dreamliner japonské All Nippon Airways. Společnost nadále očekává, že dodá v tomto roce zákazníkům všech 60 dreamlinerů, jejichž dodávky pro letošek nasmlouvala.

Boeing v dubnu sdělil, že letouny jsou po změnách v ochraně systému baterií zcela bezpečné a mohou se vrátit do vzduchu. Od konce dubna je letecké společnosti postupně vracejí do komerčního provozu.

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) v polovině ledna po sérii incidentů s poruchou baterií zakázal provoz všech asi padesáti letounů Boeing 787 Dreamliner, které už ve světě létaly. V dubnu úřad schválil nový systém ochrany baterií před vznícením, což byl zásadní krok k tomu, aby se vlajková loď Boeingu mohla vrátit k letům s cestujícími.

V Evropě s tímto strojem létají zatím jen polské aerolinie LOT. Ty hodlají lety obnovit v první polovině června.

Reklama

Související témata:

Související články

Dreamlinery nevzlétnou dřív než v červnu

Japonské aerolinky ANA, které provozují 17 letadel Boeing 787 Dreamliner, oznámily, že stroje zůstanou na zemi minimálně do konce května. Ohlásily zrušení...

Dreamlinerem opět létají cestující

Boeing 787 Dreamliner společnosti Ethiopian Airlines se v sobotu stal prvním strojem tohoto typu, který po pozastavení provozu kvůli problémům s bateriemi opět...

Výběr článků

Načítám