Hlavní obsah

Změňme strach v respekt, tak můžeme získat sílu, řekl nový ministr zdravotnictví Blatný

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podle nového ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) je nyní potřeba změnit strach, který společnost paralyzuje, v respekt. Pokud se to podaří, můžeme získat sílu. Nový ministr to sdělil ve čtvrtek krátce po uvedení do funkce.

Foto: Novinky

Jan Blatný

Článek

„Když byste se mě zeptali, co vidím jako hlavní úkol pro sebe a celý resort, tak je to potřeba změny. Je potřeba změnit náladu ve společnosti a vnímání aktuální situace,” sdělil nový ministr Blatný.

Babiš uvádí Blatného do úřadu

Domácí

„Pojďme proto změnit pocit strachu v respekt. Strach nás paralyzuje a rozděluje. Když to změníme, můžeme získat sílu,” dodal.

Zaměřit se je podle něho potřeba nyní hlavně na ochranu rizikových skupin, tedy seniorů a nemocných.

Vystřídal Prymulu 

Blatný ve funkci ministra zdravotnictví vystřídal epidemiologa Romana Prymulu. Do funkce byl premiérem Andrejem Babišem (ANO) uveden ve čtvrtek.

Obejměte manželku a manžela a užijte si společné chvíle, vzkázal národu Babiš

Domácí

„Hlavní téma, které budeme řešit s novým ministrem, je pandemie koronaviru,“ uvedl při uvedení nového ministra do funkce Babiš. Znovu apeloval na občany, aby dodržovali vládní opatření. „Buďte doma a buďte na homeofficech,“ dodal. Světlem na konci tunelu je podle něho vakcína.

Prymula byl ministrem pouze 38 dní. V čele resortu skončil poté, co se na veřejnosti objevily jeho fotografie, jak vychází z jedné pražské restaurace. To by nebyla žádná kuriozita, pokud by nebyly hospody kvůli platným vládním opatřením zavřené.

Reklama

Výběr článků

Načítám