Hlavní obsah

Obejměte manželku a manžela a užijte si společné chvíle, vzkázal národu Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Andrej Babiš promluvil na státní svátek k lidem na svém facebookovém profilu. Požádal, aby lidé byli doma s rodinou, „obejměte svou manželku, svého manžela,” vzkázal. Při příležitosti státního svátku také vyzval národ, aby se semkl v boji proti koronaviru.

Foto: Pool, Reuters

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Pojďme, prosím, pro naší zemi v době pandemie něco udělat. Dodržujte, prosím, všechna nařízená opatření, omezte kontakty s kamarády a kolegy. Zůstaňte prosím doma, obejměte manželku, manžela, partnerku, partnera, rodiče. Užijte si společné chvíle a zkuste zapomenout na chvíli na opatření, která jsou obrovským náporem na psychiku,“ řekl Babiš.

Poděkoval také všem, kteří na státní svátek pracují, zdravotníkům, vojákům, hasičům a policistům. A také učitelům, firmám a zaměstnancům. „Byl bych rád, abychom se všichni semkli proti zákeřnému koronaviru,“ uzavřel Babiš.

Prezident na Vítkově připomněl výročí vzniku Československa

Domácí

102. výročí založení Československa si ve středu připomněli státníci na pražském Vítkově. Tradiční oficiální pietní akt byl letos zrušen, představitelé státu tak k památníku přijeli položit věnec během dopoledne individuálně. Kromě prezidenta Miloše Zemana dorazil i premiér Andrej Babiš, šéf Senátu Miloš Vystrčil nebo pražský primátor Zdeněk Hřib.

Daniel Hůlka zrušil procházku na Hrad, kde chtěl vrátit vyznamenání

Domácí

Česká republika si ve středu připomíná výročí 102 let od chvíle, kdy bylo na sklonku první světové války vyhlášeno samostatné Československo. Státní svátek 28. října tradičně doprovází řada pietních a slavnostních akcí, letos byla ale většina z nich zrušena kvůli epidemii nového koronaviru.

Jednou z hlavních připomínek událostí z 28. října 1918 je každoročně pieta na Vítkově, letos ji ministerstvo obrany odvolalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám