Hlavní obsah

Vystrčil lákal voliče koncertem za slušnost. Podpořila ho Kubišová a Pithart

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcholem kampaně Miloše Vystrčila (ODS) do Senátu se ve čtvrtek v Jihlavě stal koncert s názvem „Volíme slušnost“. Na dálku mu podporu vyjádřila zpěvačka Marta Kubišová či bývalý premiér a předseda horní komory parlamentu Petr Pithart. Ve stejnou dobu se jen o pár stovek metrů dál konala akce hnutí ANO na podporu Vystrčilovy protikandidátky ve druhém kole Jany Nagyové, kterou přijel podpořit šéf hnutí Andrej Babiš.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Miloš Vystrčil na mítinku v Jihlavě

Článek

Na Vystrčilově akci pronesla ze záznamu zdravici Marta Kubišová. Vyzvala, aby lidé v pátek a v sobotu volili slušnost. „Skutečně, jestli tady někdo je noblesní a slušný, tak je to pan Miloš Vystrčil,“ řekla. Osobně nemohla přijet, protože je ještě v rekonvalescenci.

Vystrčil jde v Jihlavě do druhého kola proti Nagyové

Volby do Senátu

„Jedna paní kandiduje do Senátu a omylem řekla něco, co si jen myslela. Že získá imunitu,“ řekl Pithart s narážkou na nedávné vyjádření Nagyové pro ČT, že jde do Senátu získat imunitu, které pak prohlásila za omyl. Miloše Vystrčila označil za rytíře. Také Pithart mluvil ze záznamu.

Babiš a jeho někdejší poradkyně Nagyová (dříve Mayerová) stojí nyní před soudem v případu kolem dotace na stavbu kongresového areálu Čapí hnízdo.

Vystrčil na začátku akce poděkoval všem, kteří se zapojili do této politické soutěže, již podle něj druhá strana nazývá bojem. Podle něj pak ale vznikají dvě strany, které jsou nesmiřitelné, což je něco, co nelze pěstovat. „A zvlášť když je doba těžká, tak je to zásadní, abychom se dokázali sjednotit a dokázali jsme nalézat řešení,“ řekl. Vyzval, aby lidé volili slušnost.

Druhé kolo senátních voleb začne v pátek, výsledky budou známy v sobotu. V senátním obvodu 52 Jihlava, jehož součástí jsou i některé obce Jihočeského kraje, kandidovalo původně šest lidí. Do druhého kola postoupil se ziskem 45,62 procenta hlasů Vystrčil, který je společným kandidátem ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Nagyová získala 30,56 procenta hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám