Hlavní obsah

Vildumetzová považuje výzvy k odchodu za absurdní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (ANO) se kvůli stykům s obviněným z kauzy Dozimetr nechystá odstoupit z funkce. Výzvy, aby to udělala, považuje za absurdní. Řekla to v neděli v diskusním pořadu CNN Prima News.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš a Jana Mračková Vildumetzová (oba ANO)

Článek

Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka ve čtvrtek řekl, že Mračková Vildumetzová by kvůli stykům s obviněným z korupční kauzy pražského dopravního podniku měla rezignovat na funkci místopředsedkyně Sněmovny. Pokud tak neučiní, je podle něj namístě jednání o obsazení funkcí ve vedení dolní komory.

V síti Dozimetru je už i ANO, Vildumetzová měla kontakty s jedním obviněným

Domácí

Mračková Vildumetzová zopakovala, že obviněný podnikatel Zakaría Nemrah je známým jejího manžela a sama se s ním nestýkala.

„Pokud jsem se s ním viděla, tak za přítomnosti mého manžela, nikdy jsem s ním neřešila nic obchodního, nic pracovního, bylo to vždy na společenské bázi,“ uvedla s tím, že má svědomí stoprocentně čisté.

„S tou kauzou absolutně žádným způsobem nemám nic společného,“ řekla.

Jurečka k ANO: Zameťte si před vlastním prahem. Vildumetzová by měla rezignovat

Domácí

Jurečka vyzval Mračkovou Vildumetzovou k rezignaci na funkci místopředsedkyně Sněmovny při jednání o vyslovení nedůvěry vládě. Reagoval tak na volání poslanců ANO po rezignaci politiků STAN kvůli stejné kauze. Vyzval poslance ANO, aby neměřili dvojím metrem a zametli si před vlastním prahem.

Reklama

Výběr článků

Načítám