Hlavní obsah

V síti Dozimetru je už i ANO, Vildumetzová měla kontakty s jedním obviněným

Místopředsedkyně Sněmovny a členka vedení hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová se stýkala s podnikatelem Zakaríou Nemrahem, který je obviněn v kauze Dozimetr a je stíhán vazebně. Vedení hnutí ANO v tom nevidí problém.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jana Mračková Vildumetzová (ANO)

Článek

Mračková Vildumetzová s chotěm se podle serveru Neovlivní s obviněným podnikatelem stýkali dlouhodobě. Politička to v rozhovoru nepopřela, uvedl server.

Kauza Dozimetr se týká hospodaření pražského dopravního podniku. Policisté obvinili víc než deset lidí.

Jedním z nich je bývalý náměstek pražského primátora za STAN Petr Hlubuček. Politici ANO ostře kritizují hnutí STAN, podle nich patří do organizovaného zločinu.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš informaci o stycích Mračkové Vildumetzové okomentoval následovně.

„Paní Mračková se schází se svým manželem, takže je to dezinformace… Paní Mračková má manžela, s kterým chodí někde, s dotyčným pánem se scházel její manžel, co je funkcionář z ODS,“ reagoval Babiš.

„Nezveřejnili její vyjádření, máme to od ní na esemesce,“ odpověděl lídr hnutí na poznámky, že Mračková Vildumetzová v rozhovoru kontakty nepopřela.

Hlubučka pustili z vazby. Uvažuje, že přijde na jednání pražského zastupitelstva

Domácí

Místopředsedkyně Sněmovny Mračková Vildumetzová se čtvrtečního jednání poslaneckého klubu ANO neúčastnila.

„Samozřejmě nás informovala. Znova opakuji, ten server nemluví o jejím manželovi, panu Mračkovi, který je vysokým funkcionářem ODS a který byl kamarádem toho člověka. Ona je prostě jenom vedlejší produkt toho hlavního problému. My jsme o tom byli informováni, důvěřujeme jí - ona je dneska ještě v karanténě, měla covid - a má naši důvěru,“ řekla šéfka klubu Alena Schillerová.

Mračková Vildumetzová je bývalá hejtmanka Karlovarského kraje. Je členkou předsednictva ANO. Ve stínové vládě hnutí jí připadá křeslo ministryně vnitra.

Kvůli kontaktu s jedním z obviněných v kauze Dozimetr skončil ve funkci ministr školství Petr Gazdík (STAN).

Na svou pozici rezignoval i šéf Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Petr Mlejnek. Podle hnutí ANO musí ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) odejít z vlády.

Šéf rozvědky Mlejnek rezignuje

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám